ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1275 Homo C – 't Scheldt

1275 Homo C

Maatjes

Homo Criticus aan Vava

Ja ja. Homo Criticus zit met een prangende vraag aan Vava, onze onvolprezen specialist inzake oorlogen en veldslagen die hebben plaatsgevonden, hadden kunnen plaatsvinden of voorkomen hadden kunnen worden.
De vraag luidt: Welke is de zwaarste strijd die het Amerikaanse leger ooit heeft geleverd? Hoe Homo Criticus daarbij komt? Wel, dat is het gevolg van een interview dat Guy Verhofstadt, The Voice of Europe die sneller dan een metronoom van links naar rechts knikt, onlangs gaf aan het AD ofte Algemeen Dagblad, naar aanleiding van de Engelstalige publicatie van zijn jongste gooi naar de combi-Nobel-prijs voor Literatuur en de Vrede. Het oeuvre heet ‘Europe’s Last Chance’ en hoewel Homo Criticus een lichte twijfel heeft over de mate van steenkolen-Engels die het Joenk of zijn ghost writer daarbij hanteerde, zal het The Donald met zijn nostalgie naar mijnwerkers wellicht kunnen charmeren. Als de Potus het optreden van Hoffie in Oekraïne tenminste door zijn kleine vingertjes kan zien.

Hoe dan ook. In dat interview rakelt Verhofstadt de gezamenlijke historie van Europa en België op. Citaat: ‘Weet u wat de zwaarste strijd is die het Amerikaans leger ooit geleverd heeft? De slag om de Ardennen’.

Homo Criticus heeft als pacifist een bijzonder summiere kennis van oorlogsvoering, maar bij grote manoeuvres van het Amerikaanse leger denkt hij spontaan aan Vietnam, Afghanistan, Irak… Dus, waarde Vava, zou u zo vriendelijk willen zijn om uw objectieve licht te laten schijnen over deze kwestie. Indien u zich uitspreekt in het voordeel van de heer Verhofstadt, zal Homo Criticus bij wijze van boetedoening een dure fles château Meone trakteren aan… goh… Karel de Gucht? U gaat toch niet beweren dat die zijn eigen verlieslatende La Macinaia drinkt of offreert aan de vakantiehuurders van zijn Toscaanse landgoed?

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *