1273 Ephi – 't Scheldt

1273 Ephi

… Op 13 november van hetzelfde jaar coördineerde hij de Parijse aanslagen (130 doden) en vijf dagen later werd hij in Saint-Denis gedood. We weten nu dat tien leden van de Abaaoud-cel die de Parijse aanslagen pleegden, dezelfde asielroute gebruikten, inspelend op de chaos die door de vluchtelingenvloed ontstond. Ook de terrorist wiens aanslag op de Thalys Amsterdam-Parijs in augustus vorig jaar mislukte, kwam binnen via de Turkse route.Gebruikmaken van de vluchtelingenroute was een uitgekiende methode van terreurorganisatie IS. In Témoin vertelt Abaaoud aan Sonia dat in die periode, samen met hem, negentig andere jihadisten van IS tussen migranten en vluchtelingen Europa zijn binnengekomen: ‘Het zijn Irakezen en Syriërs, maar ook Britten, Belgen en Fransen’. 

Ongetwijfeld is een deel hiervan ingerekend bij verijdelde aanslagen. Een ander deel, dat slapende cellen vormt, is nog niet opgespoord. Soms zijn die moslimterroristen, zoals de Tunesiër die de kerstmarktaanslag pleegde in Berlijn, niet eens in Syrië geweest, maar staan ze wel als asielzoeker ingeschreven.Dat het merendeel van de asielmigranten die Europa jaarlijks binnenkomen, wel degelijk oorlog of armoede ontvlucht, is waar. Maar dat het volstrekt failliete Europese asielsysteem met falende screening, registratie en controle islamitische terroristen in de kaart speelt, is een feit. Met terroristen komen nu ook criminelen en roofdieren bij ons binnen. Overal bij Nederlandse azc’s, van Weert tot Ter Apel, wordt overlast gesignaleerd.
Door asociaal en crimineel gedrag van asielzoekers uit Noord-Afrikaanse landen, is de veiligheid van personeel en omwonenden in het geding. In een brandbrief aan de directie stelt de ondernemingsraad van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (Coa) dat ‘de situatie onhoudbaar wordt’ en dat werknemers ‘hun werk niet langer veilig en goed kunnen uitvoeren’.In Duitsland registreerde de politie in het eerste half jaar 780 delicten per dag door asielzoekers. Het laatste, deze week, was misschien het meest schokkend: zes jonge asielzoekers uit Syrië en een uit Libië probeerden een dakloze in brand te steken. Van de 153 verdachten die zich schuldig maakten aan aanrandingen en verkrachtingen tijdens de jaarwisseling in Keulen waren 68 asielzoekers.Dit jaar werd het centrum van de stad in een politiestaat omgetoverd dankzij de aanwezigheid van 1 500 agenten en 600 particuliere beveiligers. Tijd om te beseffen dat het huidige asielsysteem door terroristen, criminelen en roofdieren wordt geperverteerd en op de schop moet.Wat voor Angela Merkel eindelijk duidelijk begint te worden, moeten andere radicalen in goedheid ook begrijpen: Wir schaffen das nicht.*Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor hun toelating tot overname van deze column.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *