ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1262 Hfd – 't Scheldt

1262 Hfd

… is er het typevoorbeeld van.

En nu dus Philip Heylen, Schepen van Cultuur en economie van Werelddorp Antwerpen. Hij stapt over naar Ackermans & Van Haaren, de Grand Old Lady van het Antwerpse bedrijfsleven. Ruim 5 miljard omzet, 22 000 man personeel… Jarenlang gepest door het janhagel van een vorig stadsbestuur, dat de verbouwing van hun schitterende pand aan de Leopoldplaats 23 keer verhinderd heeft. Pareltjes uit de kroon van Ackermans & Van Haaren (wie daar 20 jaar terug aandelen van kocht is nu stinkend rijk) zijn baggergroep Dredging International en DEME. Die zijn wereldwijd actief, zelfs in Antwerpen. Daar haalden zij recent – in een consortium genaamd Blue O’pen – de opdracht binnen om de Antwerp Blue Gate (vroeger : Petroleum Zuid) site te ontwik-kelen. Een mooie opdracht, 58 miljoen euro waard, jaren werk.
Opdrachtgever was de facto Bluegate nv, dat de publieke partners bundelt, waaronder uiteraard de Stad Antwerpen. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Bluegate nv, drie keer raden. Juist. Philip Heylen!
Een citaat (van toen hij nog beslissingnemend schepen was) van hem staat nog steeds te blinken op de website van Bluegate …. ‘Voor een reeks sleutelelementen hebben wij (sic !) als publieke partners een vetorecht, wij (sic!) voelen ons daar comfortabel bij. Zo kunnen wij (sic!) onze duurzaamheidsambities met dit terrein waarborgen’.
Met ‘wij‘ bedoelde hij: de publieke partners, ….
Als die Philip Heylen dan plots zijn mooie job als schepen van Cultuur en economie verlaat om bij net dit bedrijf te mogen komen werken dat mede via hem een opdracht van 58 miljoen binnenhaalde, dan stellen wij ons daar geen vragen bij. Totaal geen.
Mensen met een slecht karakter zouden zich kunnen afvragen; was de Schepen neutraal in zijn toewijzing (ze zitten met slechts vijf man in de Raad van Bestuur van Bluegate nv, ook Rob Van de Velde, wat natuurlijk een hele geruststelling is. El Capone zit er overigens NIET in)?
Hoe lang wist hij al dat hij bij Packermans & Van Haaren zijn droomjob en dito wedde ging krijgen? Bestaat de kans dat er informatie naar deze kandidaat gestuurd is?
Belangenvermenging, wat is dat eigenlijk? Zit hij nog altijd op die stoel van Bluegate NV, de belangen van de gemeenschap te verdedigen tegenover zijn nieuwe werkgever?
Is zijn lievelingsgod Janus?
Kan hij gechanteerd worden? Waarom zwijgt de regimepers?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *