ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1260 Act Sauer – 't Scheldt

1260 Act Sauer

…met hun 5 zetels de N-VA en VLD aan een meerderheid. In ruil kregen zij niet minder dan twee schepenzetels: Marc van Peel werd havenschepen en Philip Heylen werd schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten. In deze functie heeft de pronkjonker Heylen heel wat buitenlandse reizen ondernomen waarbij hij de exotische verfijningen van het leven wist te proeven op kosten van de Antwerpse stadskas. Aan dit tijdperk komt nu een vroegtijdig einde.De toekomst lonkt voor Vlaams parlementslid Caroline Bastiaens die zo goed als zeker Philip Heylen zal opvolgen als schepen. Maar daarvoor zal ze althans volgens de interne regels van de CD&V, wel ontslag moeten nemen als Vlaams parlementslid. Op zich geen (financiële) nood of pot gebroken ten huize Bastiaens, want niemand minder dan haar eigen echtgenoot Kristof Waterschoot (momenteel districtsschepen in Hoboken) is haar opvolger in het Vlaams parlement! All in the Family… noemt men dit een overtuigend staaltje van politieke zelfbediening of een teken van vergevorderde bloedarmoede bij de CD&V?

Daarmee casht zij met enige vertraging alsnog de promotie tot schepen in het Antwerpse schepencollege. Er was immers aanvankelijk voorzien dat ze in de loop van de legislatuur de taak van Marc van Peel als havenschepen zou overnemen. Maar die bleef op uitdrukkelijke vraag van het partijbestuur aan, zodat Bastiaens gewoon gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid bleef.Wie is die Caroline Bastiaens? Zij is een cabinettard pur sang, die haar carrière begon als politiek medewerkster van de CD&V (1998 – 2000), vervolgens werd ze twee jaren valiezendrager voor Europees parlementslid Ivo Belet, Europees Parlement waarna ze tussen 2006 en 2012 ambtenaar was bij de stad Antwerpen. Haar laatste stopplaats voordat ze in 2012 in het Vlaams parlement kwam, was het kabinet van havenschepen Van Peel. Marc van Peel zag wat hij zag en oordeelde dat hij de haven niet kon overlaten in de handen van deze overroepen stresskip die ook in het Vlaams parlement niet echt uitblinkt in werklust. Sinds 2014 heeft zij 14 voorstellen of ontwerpen van decreet (mee) ingediend, heeft ze zowaar tijd gevonden om 5 voorstellen van resolutie en 5 moties in te dienen. Zowaar een indrukwekkend kaal palmares. Wordt deze persoon dan het nieuwe uithangbord voor de wegdeemsterende CD&V? Blijkbaar wel want er rest alleen nog de brave Patrick Janssen met als grootste wapenfeit dat hij geboren werd in Kinshasa en kort na zijn geboorte geadopteerd werd door Annelies de Backer, dochter van voormalig CVP-minister Rika de Backer. Er is tenslotte ook nog het zwart schaap waarover de CD&V’ers liever niet spreken: gemeenteraadslid Galina Matushina… (wie hoor ik u denken?).
Deze dame van Wit-Russische oorsprong kwam éénmaal in het nieuws toen het parket van Antwerpen in 2013 een onderzoek instelde naar haar wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Het raadslid werd ervan beschuldigd gefraudeerd te hebben met stedelijke subsidies. Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een klacht van Iryna Gonchareva, een Antwerpse van Russische origine en drijvende kracht achter Radio Rubel.Zoals men in Antwerpen zegt: Armoei troef bij de Tsjeven.Sauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *