ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1259 Hfd – 't Scheldt

1259 Hfd

chard homo… Naast de deelnemers waren er kennelijk ook toeschouwers. Met 90 000 zouden die geweest zijn! Erg veel lijkt ons dat. Als je weet dat een volgepakte Grote Markt 5 000 mensen kan bevatten… De parade vertrok op Antwerpen-Zuid, om te eindigen aan het Steen. Een korte wandeling van zo’n kilometer of vier. Dus, 90 000 voyeurs op 4 000 meter, dat wil zeggen ruim 20 ‘man’ per strekkende meter, of tien aan elke kant van het parcours. Wie de foto’s bekijkt (even googelen) ziet dat op de meeste plekken niemand staat, op andere een enkeling, en soms op kruispunten groepjes die staan wachten om over te kunnen steken. Nergens staat het publiek rijen dik. Laat staan tien man achter elkaar.Waar het ronduit belachelijke cijfer 90.000 vandaan komt? Volgens de organisatoren komt het van de politie. Zelf geven ze geen cijfers, de politie als bron is al overtuigend genoeg. Zeker als de politie uitdrukkelijk (in uniform! … gezag bouw je natuurlijk zo op) meedoet  met het stoeterige gebeuren, en hun hoofdcommissaris een enthousiast lid is. Waren ze in een roes toen ze aan 90 000 kwamen? Misschien is het raadsel op een andere manier te verklaren. De Meir alleen al trekt een 50 000 bezoekers per dag. Daarnaast heb je nog enkele tienduizenden kuierende medemensen elders in de Koekestad.Wordt iedereen die in Antwerpen rondloopt op die zonnige zaterdag in augustus soms als toeschouwer gedefinieerd? Ook dus de doorsnee winkelaar, bewoner of toevallige toerist?Wie in de buurt was (ja, den Blatt heeft het gedaan, viel best mee, plank in de broek en veel knoflook gegeten) weet dat er in de stad niet meer volk rondliep dan op een andere dag. Ter hoogte van het Steen stonden zowaar enkele honderden mensen die er anders niet staan. Daar stopte dan ook de stoet en kleefden de deelnemers op elkaar.Wie beweert dat zo’n manifestatie volk naar de stad trekt verkoopt dus dikke zever, wie die 90 000 gelooft is gewoonweg naïef. Het gedoe is totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld de 10 miles, waar er over 100 000 toeschouwers gesproken wordt, en waar er dus over 16 km inderdaad pakken volk langs de weg staat. Buiten de deelnemers, waarvan sommigen in verregaande vorm van euforie verkeerden (waarom eigenlijk?) was er overigens geen animo te bespeuren.
De optocht was zoals altijd ronduit gênant . We hebben het al wel genoeg gezien, opdringerige mannen die als vrouw verkleed gaan, lelijke vrouwen die als nog lelijkere vent rondlopen, obese mannen met een string aan, anderen met pluimen in hun gat of met hun vette pens in een leren garnituur gewrongen, vrouwen in een mannenkostuum en mannen in een jurkje…..
Een doorsnee holebi wil er overigens niets mee te maken hebben, met dit kinderachtige excessieve exhibitionisme dat eigenlijk alleen maar negatieve reclame inhoudt voor de homo’s en doorsnee mensen de indruk geeft dat er iets schort in deze mensen hun bovenkamer.
Relletjes waren er gelukkig niet. Wel werden er drie deelnemers (eerst wilde men laten geloven dat het toeschouwers waren, fout dus) opgepakt wegens obscene gebaren. Wat die gebaren waren willen we niet eens weten. De politie blijft vaag. Er wordt overigens beweerd dat het geen obscene gebaren maar obscene daden waren. Vonden deze plaats in de CD&V of in de Open-Vld delegatie? Volgens insiders kwamen ze van de N-VA ploeg. Dat geloven wij niet!
N-VA. staat toch voor Niet Van Achteren?Of hebben we het weer verkeerd begrepen?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *