ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1256 Homo C – 't Scheldt

1256 Homo C

ACTUEEL

Maatjes

KONING FILIP DE ENIGE

Toen koningin Johanna van Navarra in 1301 een bezoek bracht aan Brugge, was ze in het vorstelijke zitvlak gebeten. ‘Ik dacht dat ik de enige koningin was, maar ik zie er hier honderden’, aldus sprak zij bij het aanschouwen van de kleding van de rijke dames. ‘Omgebracht moeten ze (de Vlamingen, red.) worden, (…) zonder onderscheid van leeftijd en geslacht, vrouwen, mannen, grijsaards en kinderen’, fulmineerde de koningin een poosje later.Wat heeft onze koning der Belgen, de Filip, hiermee te maken?
Wel, dankzij de onderzoeksjournalistiek van Story, vernamen wij dat koning Filip op de vernieuwde website van de koninklijke familie flink gesnoeid heeft in de stamboom. Het moge duidelijk wezen dat onze sire voortaan alleen zijn eigen gezin beschouwt als De Koninklijke Familie. En zichzelf als het epicentrum, het boegbeeld, het staatshoofd, de charismatische leider.Dus, geen info meer over schoonbroer prins Lorenz of schoonzus prinses Claire, hun kinderen of verjaardagen. Albert en Paola behouden een pagina, maar met een foto uit de tijd dat Paola nog blond was en geen strandjurken droegDe staatsieportretten van hemzelf als jeune premier en Mathilde als een ranke Miss België met diamanten kroon zijn wel prominent aanwezig.
De kans dat er ooit een Delfine Boël aan deze stamboom groeit is onbestaande. De kans dat Filip de Enige zich tot keizer laat kronen, daarentegen… Of daarvan droomt.Belline Joël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *