ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1256 Hfd – 't Scheldt

1256 Hfd

… de andere keer over een volslanke dame die in de modellenwereld zit, dan weer over een nieuw medicijn tegen astma, tussendoor een interview met een geit die niet in de modellenwereld zit en ook niet onverdoofd geslacht wil worden – die eigenlijk gewoon niet geslacht wil worden – dan weer over het libido van de Buffalo‘s in Gent, verder ontsnapte kippen en moslima’s die een zwembad afhuren, … er is echt geen lijn in te trekken in haar luchtige geklets. Ze produceert artikels die op popcorn lijken. Je hapt iets dat eigenlijk niets voorstelt, je honger ebt niet weg en het smaakte eigenlijk naar niks, gelukkig dat ze er zout op gekapt hebben.

Plots dan een ernstig artikel! Hola! Over Moeder Teresa ! Nogal iets anders dan de acne-problemen bij de jeugd, de verdwenen kat van één of andere Kempenzoon, of het geslacht van de kleine van een andere BV die eerst verloofd was met een BV die haar in de steek liet maar nu gelukkig is met haar nieuwe BV die echter binnenkort betrapt wordt op overspel aangezien hij geen voldoening vond in het geslacht van zijn kleine, die eigenlijk zijn kleine niet was doch verwekt werd door een andere BV die nu impotent is.Dat Kim een 100 % kritisch artikel over Moeder Teresa (‘you hate her or you love her’, ze heeft tenminste getracht een steen in de rivier te verleggen) placht te schrijven in GVA van 5 september is haar/zijn goed recht. Jammer dat het integraal overgenomen is van anderen, meer bepaald van de bekende Britse polemist / schrijver / journalist Christopher Hitchens die ooit een stukje over Teresa maakte. Hitchens wordt in het begin van het artikel even vermeld door Clemens (‘schreef er een essay over’), wat dan kennelijk de deontologisch totaal niet aanvaardbare vrijgeleide is om het essay zonder bronverwijzing of ook maar suggestie dat het copy paste is, kirrend na te wauwelen alsof het een eigen product is. Kritisch onderzoek van de bron ontbreekt uiteraard eveneens. ‘Beter goed gekopieerd dan slecht gemaakt’.Een erg boeiende kerel overigens, die Hitchens. Eén van de meest gedreven atheïsten ooit. Maakte van het proberen slopen van religies en geloofsovertuigingen tutti quanti (zelfs boeddhisten en hindu’s werden aangepakt) zijn levenslange evangelische roeping, gedreven door een fanatieke overtuiging die je bij de strafste salafist zelden vindt.Heeft aldus zijn plaats verdiend tussen andere verbeten bestrijders van religies zoals Richard Dawkins, Adolf Hitler, Etienne Vermeersch, Mao, Tony Mary, Joseph Stalin, Enver Hoxha, Polleke Goossens en Polleke Pot. Toch trouwde hij zelf stilletjes en onderdanig als een smoorverliefd kruipdier voor de Grieks-Orthodoxe kerk (luister naar mijn woordjes, kijk niet naar mijn daadjes), om later te ontdekken dat zijn moeder Yvonne half Joods was, waar hij dan trots mee uitpakte. Een moeder die in Athene zelfmoord pleegde, kennelijk in een zelfmoordpact met haar loverboy, een … dominee (echt waar !) waar ze mee op trot was (en die dan in de hotelkamer ernaast zelf geen zelfmoord pleegde. Haha! Grapje !!).
Pijnlijk voor onze jonge, 24-jarige toenmalige trotskist. Uit de hotelrekening van moeder bleek bovendien dat ze hem vruchteloos had proberen te bellen alvorens ze haar pillen dan maar slikte. Had Hitchens niet bezopen op zijn bed gelegen, dan had het misschien anders uitgedraaid. Men zou voor minder opgewonden en rusteloos door het leven gaan stappen en zich op doortrapte stouterds zoals Jesus en zijn volgelingen af te reageren.Hitchens (mocht u zich afvragen hoe het met zijn huwelijk afliep; hij verliet ze voor een ander toen ze 5 maanden zwanger was. Een prima achtergrond om anderen op hun moraliteit aan te pakken) overleed na een slopend leven vol tabak en sterke drank (het aandeel van Johnny Walker kelderde na zijn overlijden) op 61-jarige leeftijd, zonder overigens ooit de namen bekend te maken van de (mannelijke) ministers van Thatcher waar hij indertijd als toenmalige biseksuele student de lakens mee gedeeld beweerde te hebben. Zoals eerder gesteld: een boeiend figuur.Overigens zijn we dan ondertussen toch te weten gekomen wat het geslacht van deze Kim Clemens is. Want we vonden immers (leve speurneus Google) een artikel ‘Journaliste Kim Clemens op date met Berkely International’.Hopelijk is ze van ’t straat geraakt, ons Kimmie.Een Nobelprijs van de Vrede zoals die Albanese frêle dame zal er toch niet direct in zitten. Die voor literatuur misschien ?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *