1253 Act III – 't Scheldt

1253 Act III

… Spontaan neuriede ze Those Were the Days van Mary Hopkins terwijl Albrecht Rodenbach dacht: Waar is der ouderen fierheid nu gevaren?Deze demarche van Ludo van Campenhout richting zijn kiespubliek stak als een peen bij CD&V ‘er Philip Heylen. Na overleg met de kneut van Leopoldsburg liet Heylen de verzamelde pers weten dat de CD&V met een praalwagen deel zou nemen aan de parade van de Gay Pride in Antwerpen.Volgens Heylen zal de partij op de praalwagen geen opvallende statements of slogans vertonen. Stel je voor dat een overijverige CD&V medewerker de praalwagen zou tooien met één van hun oude verkiezingsslogans bv.: ‘Geluk in ’t Gezin. Geluk in ’t Land’. Volgens Heylen hebben ook ‘onze senioren al laten weten dat ze voor of naast de wagen zullen lopen’.

Roze ronselaars zullen de rusthuizen afschuimen en rolstoel en rollatorgebruikers in het busje laden voor een verrassingsuitstap naar de vaseline parade. Als klap op bips liet Heylen weten dat CD&V partijleden condooms zullen uitdelen aan de omstaanders. We zien het al gebeuren: de uit de rusthuizen gemobiliseerde bejaarden die niet weten waar ze terecht zijn gekomen worden ingeschakeld om de Heylencondooms uit te delen... ‘Neen, Eulalie … geef dat terug’, werd er geroepen richting rolstoel … dat zijn geen glibberige ballonnetjes.Dat CD&V zich uitdrukkelijk laat zien op de Gay Pride vindt Philip Heylen logisch. Volgens de Fat van de CD&V is ‘de Gay Pride is een symbool van onze vrije samenleving’.
Hoe de gedachten van Heylen kronkelen is voor een doorsnee sterveling niet te vatten. Maar wat de meerwaarde is voor de stad en zijn bewoners van een optocht van kitsch, wansmaak, opgefokte nichterigheid, arrogante manwijven en mediageile politici, blijft een onbeantwoorde vraag.Het is geen geheim dat de beroepsqueer Bart Abeel goede maatjes is met Antoinette Dieleman. En Antoinette is dan weer de vrouw van de zonnekoning Philip Heylen. Abeel bezorgt de CD&V er dan ook graag extra publiciteit in de hoop dat als wederdienst de geldkraan van de stedelijke subsidies rijkelijk zal blijven vloeien richting Roze Huis. Abeel (54) is immers bezieler van het Roze Huis en dat is het geliefkoosde jachtterrein van deze opperrelnicht die nog steeds op jacht gaat naar jonge snaken … dat vindt hij ‘spannend’. Om het circus compleet te maken werd er aangekondigd dat er ook een delegatie moslims zou meelopen in de gay parade van de wansmaak.‘We weten nog niet precies hoe en met hoeveel, maar we zullen van de partij zijn’, zegt initiatiefnemer Hassan Arab. Ze zullen wel makkelijk te herkennen zijn want ze zullen opstappen achter de spandoek ‘islamietje’.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *