ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1252 Even – 't Scheldt

1252 Even

CITAAT

Kaaiman in De Tijd: ‘Met de verkiezingen aan de kim keert onze leider stilaan terug naar zijn echte programma. De dag na de stemming komt Siegfried Bracke dan wel vertellen dat we weer vijf jaar zullen moeten wachten. En dat van Vlaamse eisen in geen geval sprake kan zijn.
We maken het nu zelfs mee dat de N-VA de collaborateurs wil vervolgen! Peter de Roover kwam daarmee aanzetten. Als het indertijd van hem had afgehangen, had het volledige VNV in den bak gezeten. En niet slechts driekwart ervan, zoals nu’.***JANUARIUS     Januarius (Gennaro) is n de derde eeuw geboren in Napels of Benevento, waar hij later bisschop is geworden. Tijdens de vervolgingen van 303 gooiden zijn beulen hem voor de leeuwen, die hem spaarden. Daarna gooiden ze hem in een brandende oven, maar hij kwam er ongedeerd uit. Tenslotte hebben ze hem onthoofd. Zijn bloed is in twee fiolen opgevangen en bewaard. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Is september warm en droog, hij de fruitkorf nooit bedroog***VOLKSWEERKUNDE     Blaast september kwaad op zijn horen, dan ziet de jager de jachttijd gloren.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Zonder regen of wind wordt september een onvoldragen kind***

Maatjes

Zitten er bokkenpoten onder de toga?

In een ver verleden, maar niet zo ver dat de dieren nog spraken, had Homo Criticus een ontzag hoog als de Himalaya voor – in willekeurige volgorde – mijnheer doktoor, de schooldirecteur, de advocaten die in wapperende toga’s over de trappen van het justitiepaleis fladderden en meer van die knappe koppen. Nu is Homo Criticus ouder en een ietsiepietsie wijzer. Mijnheer doktoor verwarde een longontsteking met een banale keelontsteking, de directeur bleek een toen toch schandaleuze affaire te hebben met een 14-jarige vroegrijpe studente en de advocaten van vandaag lijken nog uiterst zelden op te komen voor de rechten van sloebers en sloren.

Er is een vers blik advocaten opengetrokken die het woord ‘scrupule’ niet in hun cursus hebben gehad, maar op elke bladzijde wel ‘achterpoortjes’ en ‘procedurefouten’. De Algerijn die twee politieagentes verminkte met een machete kon twee keer een aanvraag indienen om legaal in België te blijven, na de goede raad van een advocatenkantoor: doe alsof je een zeldzame vorm van epilepsie hebt die in Algerije niet kan worden behandeld. Hallucinant. Iets langer geleden nam een advocaat het op voor een hysterische moslimmoeder die juf Magalie van seksuele agressie tegen haar kleuterzoontje beschuldigde. Had hij zijn collega’s in Nederland effe gebeld, was hij dan ook meegegaan in haar verstandsverbijstering die naderhand collectief werd? Deze meester Lahlali, CD&V’er met politieke ambities, is ook degene die namens een Marokkaanse ‘mensenrechtengroep’ een racismeklacht indiende tegen burgemeester De Wever vanwege een waarheid als een koe, of in dit geval een kameel, over Berbers. Hallucinanter.

Met de (voorwaardelijke) vrijlating van Fatima Aberkan, de oermoeder en –loeder van jihadisten, na amper vier maanden van de vijftien jaar waartoe ze was veroordeeld, komen we aan de overtreffende trap: hallucinantst. De advocaat van deze (groot)moeder die ronselde voor IS en zelfs haar eigen zonen de dood als ‘martelaar’ wenste, kreeg het voor elkaar dat de rechter haar liet gaan uit hotel De Houten Lepel, omdat er nog geen datum was voor een nieuw proces. Procedurefout! Heeft die rechter de jongste jaren op Mars gewoond? In de wereldwijde media kan je in -tig talen vernemen wat Aberkan en haar clan uitvraten. Al kan Homo Criticus maar moeilijk geloven dat zij ‘kookmoeder’ was voor haar jongens in Syrië, want toen Salah Abdeslam eindelijk werd geklist in een sociale woning die ze op haar naam in Molenbeek huurde, was dat omdat de pizzabakker veel te veel pizza’s leverde voor een enkele ziekelijke oma. De voorwaarden die de advocaat voorstelde en die de rechter aanvaardde zijn even ridicuul als een vermanend opgestoken vingertje. Belgisch en Marokkaans paspoort afgeven, niet in Molenbeek rondlopen, noch op straat na zonsondergang, geen haatsites bezoeken en zich psychologisch laten begeleiden. Deze advocaat heet Cédric Moisse en is – volgens de krant La Dernière Heure – verbonden aan het kantoor van de lokaal wereldberoemde… Sven Mary. Die Salah Abdeslam als cliënt had. Het zou Homo Criticus niks verbazen moesten er onder sommige zwarte toga’s een stel duivelse bokkenpoten schuilgaan.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *