ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1252 Act – 't Scheldt

1252 Act

…  geen gigantische tractatie aan alle behoeftigen organiseren? Of het personeel laten delen in de winst?‘We doen het niet om het geld’, klinkt het wat bedremmeld, alsof men beschaamd moet zijn om eerlijk verdiend geld. En dan zijn er natuurlijk de handige miljonairs die het thema Geld ontwijken.Neem nu Bob Verbeeck van Golazo, in De Tijd van 7 augustus, in een dubbelinterview met Kim Clijsters. ‘Golazo is voor mij pure emotie. Uiteraard zijn wij een bedrijf op cijfers gebaseerd, maar het gaat me vooral om mensen in beweging te krijgen elke dag sta ik met dat doel voor ogen dat is zeer emotioneel gegeven’.

Alsof de duivel ermee gemoeid werd, viel er net dat weekend alweer een dode in een door hem georganiseerde activiteit. Een deelnemer aan de 100 km vélo-rijden in Bornem viel van zijn fiets en gaf de geest.De Derde Golazo-dode op een half jaar.Stel U voor. Den Bob zit op zondag 7 augustus tegen de middag gezellig te genieten van een copieuze brunch, grijnzend zijn kinderachtige stoef-interview in het glossy-magazine van De Tijd nog eens door aan het nemen, nog eens een zoveelste complimentje te ontvangen van een slijmerd (‘ge staat goed op de foto’s, Bob’), … tot plots iemand komt melden ‘Bob, verdoemme, weer nen dooie’. Zo je zondag laten verpesten! Drie doden dus al, op een half jaar tijd.Niet alleen de zestienjarige Kevin A. sneuvelde in de Antwerp Ten Miles, na de moordende doortocht door de Dwaaslandtunnel (na 14 km echt waanzin, de zuurstofarme, benauwende pijp in om dan vanuit een diepte van 33 terug omhoog te lopen… 33 meter, dat is een appartementsgebouw van 9 verdiepingen), ook een 56 jarige Ierse wielertoerist stierf tijdens een Golazo-evenement, de Ronde van Vlaanderen voor Amateurs.En nu dus de derde, in de Fietsdodentocht (sic !) van Bornem.
Als Bob Verbeeck zich dan toch als een emotionele jongen out, ziehier onze vraag: ‘Ligt U er nooit wakker van dat er doden vallen door uw businessmodel, voor uw winst?’ Uw businessmodel is overigens vrij simpel, mocht u zichzelf een genie achten, hier is het:1. U overhaalt een gemeente om haar openbare ruimte kosteloos ter beschikking te stellen. De belastingbetaler betaalt.2. U vraagt het Rode Kruis en de Politie om kosteloos aanwezig te zijn. De belastingbetaler betaalt.3. U zoekt een aantal sponsors die geld op tafel willen leggen. De sponsors betalen.4. U zoekt een massa mensen die zich gewillig laten opfokken om een sportprestatie te doen waar ze niet voor getraind hebben, noch voldoende voor begeleid worden. En die daar dan voor betalen. En als er dan een dode valt, dit beïnvloedt de winstcijfers toch niet.
Pecunia Non Olet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *