ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1251 Hfd Sauer – 't Scheldt

1251 Hfd Sauer

… komen om halfweg de legislatuur ontslag te nemen uit het Vlaams Parlement. Zijn vijftigjarige jubilee als parlementair in 2018 is voor de liberale krokodil belangrijker dan een gegeven woord. ‘Opstappen lijkt me voorbarig’ laat hij weten. Vanuit de VLD fractie wordt inderdaad bevestigd dat De Croo alleen nog maar daar mee bezig is. Hij wil graag in de voetstappen van Camille Huysmans treden, met vijfenvijftig jaar het langstzittende parlementslid ooit.Ook bij VB stelt zich een gelijkaardig probleem. Kort nadat de peilingen naar de kiesintenties een revival van het VB liet voorzien, sloeg de keurvorst van Groot Antwerpen Filip Dewinter snel zijn slag.

dewinter
Via een kranteninterview liet hij de partijleiding en de wereld weten dat hij beslist hij om in 2018 opnieuw de Antwerpse VB lijst te zullen trekken. Zoals een volleerde golddigger was hij iedereen te snel af door totaal onverwacht deze lijsttrekkersplaats te claimen: Fait accompli.
Dat hij daarmee voorbij gaat aan alle statuten, overleg, partijstructuren en beslissingsorganen en VB-voorzitter Tom van Grieken een hak zet, kan hem absoluut niet deren. Zo gaat dat nu eenmaal in een geleide democratie. Me, myself and I = Eigen Volk Eerst.
Om zich van maximale dekking te voorzien liet Dewinter nog het volgende optekenen: ‘In de laatste peiling haal ik persoonlijk een score van 25 procent. Daarmee blijf ik met lengtes voorsprong de populairste van mijn partij. De tweede haalt na twee jaar voorzitterschap 10 procent. Ik verwijt niemand iets. Het is niet eenvoudig om snel bekendheid te verwerven en ooit komt er een generatiewissel. Ook in Antwerpen staan er enkele jongeren klaar. Maar 2018 is te belangrijk om te experimenteren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *