ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1251 Act III – 't Scheldt

1251 Act III

ACTUEEL III

Marc Altweg

Kan Tom Meeuws de Frut redden?

Net als in het eerste trimester daalde de Vlaamse dagbladsector ook nu weer (periode juli 2015 – juni 2016). De schade bedroeg ditmaal 1,9 procent. Alle titels leverden in op uitzondering van De Tijd (+ 3,1 %) en De Morgen (+ 2,1 %). Beide bladen dankten dit aan de vooruitgang van hun digitale versie. De Standaard (- 1,6 %) verkocht alweer merkelijk minder gedrukte nummers en recupereerde er onvoldoende via digitale weg.

Bij de populaire titels trappelde Het Laatste Nieuws enigszins ter plaatse, maar incasseerde Het Nieuwsblad een droge – 4,1 %.
Dit was echter niet het meest negatieve resultaat. Dat was weggelegd, u raadt het nooit, voor Gazet van Antwerpen met een onverbiddelijke – 4,3 %. Zusje Het Belang van Limburg kon de schade alweer beperken, ditmaal tot een min 1,3 %.

Bij Gazet van Antwerpen hopen ze allicht op een inhoudelijke surplus met de komst van sp.a-kopman in spe Tom Meeuws. Zijn inaugurale voorzet ‘Weg met De Wever’ was reeds een voorproevertje van de intellectuele diepgang die de lezer te wachten staat.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *