ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1240 Act I Ol̩ Ol̩ Р't Scheldt

1240 Act I Olé Olé

… voor de hedendaagse CD&V: anoniem. Al wie buiten die anonimiteit treedt, heeft het meteen verkorven bij de publieke opinie.

Federaal vicepremier Kris Peeters wil alvast niet boven zijn stand leven: tijdens zijn jaarlijks feest van 5 juni op het terrein van Kasteel Hingene past hij een nieuw concept toe. Hotdogs, karakollen, pizza’s en ijsjes van de triporteur vervangen de buffetten van weleer.
Vlaams minister Joke Schauvliege heeft ook haar bekomst van media-optredens die haar boerinnenbrein al te veel etaleren.
Minister van Justitie Koen Geens wordt geconfronteerd met een getraliede werkelijkheid en een dieprode magistratuur. Misschien moet hij Sven Mary – de fijnste man van het land – maar eens onder de arm nemen. Die weet wel hoe je met rode schurken moet omgaan. Neen, dan liever zo’n anonieme minister als Jo Vandeurzen die wel in zijn eentje de Vlaamse rusthuissector ontwricht.
En Servais Verherstraeten blijft onze favoriete kwebbelaar, lekker met de neus in de lucht alsof hij de uitvinder is van de ‘Smell Well-site’.
We missen Mark Eyskens enigszins, al was het maar om zijn constant mislukkende pogingen om in de anonieme luwte te vertoeven. De peilingen zijn ongenadig voor de voormalige katholieke partij, de christelijke vakbond rukt zich los van de leiband en in het vrij onderwijs worden de moslims de baas. Laten ze vooral niet denken dat die op een ‘gelovige’ partij gaan stemmen. En zo ja, dan wordt dan een geloof van een gans ander merk.
De CD&V hult zich in een oorverdovend zwijgen over dit alles. De CD&V gaat onder de grond, wordt voltijds anoniem en is het beu. Salut !Gerard Van Clapdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *