ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1238 Hoogland – 't Scheldt

1238 Hoogland

Hij verdient vooral ons respect en daarom moet het eindelijk eens afgelopen zijn met die eeuwige beledigingen van ons.linda zoon

Neem nu die cartoon, van ene Linda Zoon, waarop die vermaledijde Ebru Umar vrolijk een stukje zit te tikken terwijl haar been geketend is aan een kogel waarop de symbolen van de Turkse vlag te zien zijn. Daarmee worden de fatsoensgrenzen verre overschreden. Alsof er in Turkije ook maar één serieuze schrijver of journalist vastzit.pluis erdogan
En nu we het toch over cartoons hebben: die van Pluis, in de Telegraaf, kon al helemaal niet. Pluis beeldde het door God en Gebod boven het Turkse volk gestelde gezag af als leider van een apenrots. Nu vraag ik u. We hebben het hier over een bevriend staatshoofd. Ik meld toch maar dat ik weet wie zich achter pseudoniem Pluis schuil houdt. Lezen jullie mee in Rotterdam? Adres en telefoonnummer heb ik ook. Laat ik het hier, op deze plek, nog eens luid en duidelijk roepen.
Lang leve Reçep Tayyip Erdogan!Het kan echt niet meer, wat wij deze schitterende, charismatische, louter door ideële motieven geleide president van Turkije aandoen. Smalend verwijzen sommigen zelfs naar het feit dat hij eind jaren negentig wegens het citeren van opruiende islamitische gedichten in de gevangenis heeft gezeten.
Maar wat zei de onvermoeibare strijder voor de Turkse welvaart toen nu helemaal? ‘Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen’.
Zo onschuldig.Sarcastisch laat hetzelfde slag mensen regelmatig weten dat hij een islamitische fundamentalist is die de seculiere erfenis van Kemal Atatük heeft verkwanseld, en dat het alleen al om die reden krankzinnig is dat de Turken straks visumvrij door Europa mogen reizen. Atatürk was een goddeloze alcohiolist, nota bene.
Verder beschuldigt men Erdogan er volkomen ten onrechte van dat hij zich tot een despoot heeft ointwikkeld die er niet voor terugdeinst om de grondwet te veranderen wanneer hij daarmee zijn eigen macht en die van zijnn familie kan vergroten, zoals nu weer in de affaire waarbij premier Ahmet Davutoglu is opgestapt.
En dan dat gezur over dat paleis met duizend kamers. Waar moet de leider van een Ottomaans rijk dan wonen? In een flatje drie hoog achter?
Zou ditgenoeg zijn, of moet ik er ook nog bij zeggen dat het Turks/Armeens conflict destijds hooguit een grensincidentje was. Welja waarom niet.
Zo goed, o gij Almachtige Sultan? Bent u hiermede voldoende gestreeld?
Laat Ebru nu dan maar vrij. Ik heb het even nagekeken: om 15u15 vertrekt vandaag de TK1953 van Turkisch Airlines van Istanbul naar Amsterdam.*Wij danken Rob Hoogland en De Telegraaf voor hun toelating tot overname van deze column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *