ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1231 Act II – 't Scheldt

1231 Act II

… Is het louter toeval te noemen dat deze belofte voor een extra vrije dag (wie gaat dat trouwens betalen?) net op het moment komt dat er een groot gat van niet minder dan twee miljard euro in de begroting werd vastgesteld?

Zoals Muyters zou zeggen: 1+1= 3 … Een beetje respect voor de beperkte geestelijke kwaliteiten van de kiezers zou niet misstaan. Zal Van Overtveldt er zoals de illusionist György (Uri) Geller in slagen om met zijn gaven spontaan een lepel om te buigen/de begroting in evenwicht te brengen?

Goochelen is de kunst van het schijnbaar onmogelijke. Het is vanouds een straat- en podiumkunst, waarbij door middel van vlugge hand- en vingerbewegingen een bedrieglijk, vaak optisch effect wordt gecreëerd. De bedoeling is dat het voor de toeschouwers onduidelijk blijft hoe dat effect, het ‘onmogelijke’, tot stand komt. Iemand die de kunst van het goochelen beoefent noemt men een goochelaar of illusionist of in dit geval een minister van financiën.
Het gat zal moeten gedicht worden. Dat zal evenwel niet kunnen zonder de ‘truken van de foor’ of ‘creativiteit’. Nadat N-VA minister van begroting Philippe Muyters  in 2009 al eens bewees te kunnen tellen volgens de nieuwe rekenkunde (72+35= 117 miljoen ), bewijst minister Van Overtveldt dat N-VA weer eens een minister van financiën geleverd heeft die niet kan rekenen. Als een platte vijg probeert hij de schuld van het gat in de begroting in de schoenen van de ambtenaren te schuiven… Hoe klein kan een N-VA’er zijn.

Heel gevat schreef Luc van der Kelen dan ook in zijn column: ‘… zoek een minister die kan rekenen! De burgers moeten besparen, maar de regering kan het zelf niet’. Toen Van Overtveldt nog hoofdredacteur van Trends was, zou hij hier geen spaander heel van hebben gelaten… dat is zeker.

Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *