ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1231 Act I – 't Scheldt

1231 Act I

ACTUEEL IHEMA Heel Enge Moslim ArrogantieNu we de vasten zowat achter de kiezen hebben zijn de gevolgen meer en meer duidelijk te zien in het straatbeeld. Mannen en vrouwen schuifelen met ingevallen wangen langs de huizen. Hun blik op oneindig, weifelend denkend aan de tijd dat er nog een schoon lapke vlees genuttigd kon worden. Een slagerij binnenwippen om schichtig een koteletje dat al weken ligt te wachten op een hongerige ziel buit te maken durft geen mens meer.
De Dagen-zonder-vlees-Polizei is immers alom present. En als ze er niet is, dan staat er altijd wel een verklikker in de buurt. Collaborateurs zijn van alle tijden. Want dat moet je ze meegeven, de bedenksters van deze actie, je ontkomt er niet aan. We stelden het hier al; de bedeesde onderpastoor uit vroegere tijden die ons wijsmaakte wat wel en niet mocht eten is vervangen door een efficiëntere drilbrigade; de dagen-zonder-vlees Miekes.
Met ernstige blik kondigen ze het ieder jaar, ergens in februari aan ‘we eten vlees, en dat is slecht’. De media kikken erop. De ware reden van de vasten wordt niet meer vermeld, de veggie babes die over vlees komen wauwelen zijn attractiever.
‘Dagen-zonder-vlees’, ieder jaar vallen ze een mens er mee lastig. En ze breiden ieder jaar uit.
Nu is er ook een kookboek waarmee ze om je oren slaan, over wat een mens je wel mag vreten in de vasten. Volgeschreven door bekende koks. Waar de opbrengst naar toe gaat, weet geen mens. Aangezien de bekende koks ‘vrijwillig’ hun bijdrage deden (beetje publiciteit is altijd meegegraaid denken die gasten, gelijk hebben ze) krijgen die alvast niets. Naar wie het dan gaat?
Misschien dat Alexia Leysen dat eens komt vertellen. We zijn benieuwd. Pecunia non olet. Een mens moet ergens haar brood mee verdienen.
Altijd bij de pappie schooien op je zevenentwintigste wordt saai. Er is nog iets malloterigs aan het Paasgebeuren van dit jaar. Bij HEMA verkopen ze geen Paaseieren, doch … Verstop Eieren. Astemblief!
Mama en papa moslim zouden zich kunnen storen aan het Joods-Christelijke Paasgegeven. Nadat er ooit een humorist de klokken van Rome die deze lekkernij over onze tuinen kwam uitstrooien concurrentie aan kwam doen met de stupide Paashaas, nu dit. De folder die Hema in Nederland verdeelde toonde een in een soort van konijnenkostuum gehulde grijnzende kleuter die een korf chocolade eitjes draagt, onder de titel: Vrolijk Voorjaar. Wat er mis is met Vrolijk Pasen, of nog beter: Zalig Pasen mag Joost weten. En het eindigt niet.
Bij mijn bakker om de hoek bijvoorbeeld kan je kiezen, hij biedt Paaseieren aan, Raap Eieren en (echt waar!) Lente Eieren.
Voor ieder wat wils dus. En dan zeggen dat zijn bakkerij de naam ‘de Reddende Engel’ draagt.
Rechtlijnigheid is een schone deugd. Gelukkig beslist de klant. Laten we de HEMA (H.E.M.A.: Hallal En Moslims Alleen? Heel Enge Moslim Arrogantie?) en die pretentieuze middenstander voorbij lopen.
Men kan die gasten altijd ergens raken : in hun portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *