ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1229 Act III – 't Scheldt

1229 Act III

‘Waar heeft die zijn rijbewijs gehaald?’was tot voor kort een veelgehoorde vraag waarop nu een antwoord is gekomen. Iedereen die dagelijks op de baan is, heeft al eens die vraag gesteld wanneer ze met regelrecht klungelgedrag, gevaarlijke manoeuvres of situaties geconfronteerd werden. Wat sommigen al langer hebben vermoed of zeker wisten, is nu door een politieonderzoek eindelijk in de openbaarheid gekomen. Tegen betaling van een variabel bedrag dat bepaald werd ‘à la tête du client’ en soms ook tegen een deelvergoeding in natura, verkocht Said A. van de Rijschool R., Borgerhout, bekwaamheidsattesten zonder dat de klant ook maar één minuut rijles hoefde te volgen. Met dat attest van ‘bekwaamheid’ kon de klant probleemloos een voorlopig rijbewijs afhalen bij de gemeentelijke administratie en zich vrolijk op de weg begeven zonder enige notie van verkeersreglementen of rijvaardigheid. Nochtans is het wettelijk verplicht om minstens 20 uren rijles te volgen en te slagen in de eindtest.

Op de webpagina van het frauduleus bedrijf werd een dergelijk pakket lesuren aangeboden tegen 999 euro. Een boekwerk ‘categorie B – NL/Arab’ werd verkocht aan € 25. En tegen een vriendenprijsje van 60 euro kon er beroep gedaan worden op een ‘Beëdigd tolk Marokkaans of Berbers/Rif tijdens het praktijk examen’.
Bij een praktijkexamen mag er wel een lesgever aanwezig zijn, maar dient zich te onthouden van commentaar en mag zeker geen instructies geven aan de persoon die de rijtest aflegt. Hoe de examinatoren dat zullen kunnen  beoordelen wanneer er in een vreemde taal geconverseerd wordt tussen de tolk en de persoon die het examen aflegt, is nog niet duidelijk …*
Alle Belgen zijn gelijk voor de wet ….en de anderen?Opgeblazen Limburgse breedsmoelkikker veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Een rechter in Brugge heeft gewezen Europees en federaal parlementslid Frieda Brepoels (N-VA) – momenteel burgemeester van Bilzen – een boete en een rijverbod opgelegd voor vluchtmisdrijf in Knokke-Heist. Arrogante Frieda die altijd en overal het hoogste woord wil voeren want heilig overtuigd van het eigen gelijk, het eigen intellect en het eigen kunnen, kroop juli 2015 in betwistbare conditie achter haar stuur op de avenue m’a tu vue oftewel Lippenslaan in Knokke. In een poging om te vertrekken reed ze tegen een geparkeerde wagen en reed vervolgens zo snel mogelijk weg. Spijtig voor voze Frieda zag een getuige het gebeuren en stapte naar de politie waardoor ze nu voor de rechter verscheen. Haar advocaat probeerde het voorval te minimaliseren, maar daar had de rechter weinig oren naar. ‘Ofwel weet je dat er een ongeval was en dan vertrek je niet’, zei hij. ‘Ofwel weet je het niet, maar dat was hier dus niet het geval. Het was misschien kleine schade, maar die mens zit er toch maar mee’.
In een ultieme poging om er toch onderuit te geraken verlaagde Brepoels zich tot het laagste niveau. Volgens de N-VA’ster had de zaak ook een politiek kantje. Ze stelt zich vragen bij de objectiviteit van de getuige omdat die aan CD&V gelinkt is. ‘Heel jammer’, zegt de getuige, die anoniem wil blijven, ‘ik deed gewoon mijn burgerplicht. Ik heb gezien dat ze die wagen aanreed. Ze deed haar raampje naar beneden en keek vooral naar haar eigen wagen. Ze stapte zeker niet uit zoals ze nu zelf beweert. Daarna is ze doorgereden’. Daarop stak de getuige een briefje tussen de ruitenwisser van het aangereden voertuig. Daarop schreef ze wat er gebeurd was, de nummerplaat van de wagen en gaf ze haar nummer om eventueel te getuigen als dat nodig was.Na deze afgang van formaat stond de anders zo breedsmoelige Frieda er beteuterd bij. Ze hoorde zich veroordelen tot een boete van 1 200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk en een rijverbod van 15 dagen. Voor de aanrijding zelf kreeg ze bovendien nog een boete van 120 euro.
Bravo Frieda, van een voorbeeld gesproken !*‘Hitler had misvormde micropenis’Volgens De Telegraaf onthullen de auteurs van het boek Hitler’s Last Day: Minute by Minute, een nieuw pikant medisch geheim. Als gevolg van de aandoening Hypospadie zou Adolf Hitler een ex-treem kleine penis hebben gehad, een zogeheten micropenis. De schrijvers zeggen zich te baseren op nieuwe medische gegevens die daarvoor bewijs leveren. Bij patiënten met hypospadie zit het urinegaatje niet aan het einde van hun geslachtsdeel, maar halverwege of helemaal aan de stam ervan.Eind vorig jaar verscheen al een ander boek dat claimt dat de Führer maar één bal had. Dat zou blijken uit een medisch document uit 1923, toen Hitler de cel inging voor een mislukte putsch in München. Daarin wordt gemeld dat hij leed aan ‘cryptorchisme aan de rechterzijde’ – vaktaal voor een niet-ingedaalde rechter testikel die in het geval van Hitler waarschijnlijk onvolgroeid was.Of er een verband is met het bijten in tapijten wordt echter niet onthuld. Daarvoor is het wachten op weer een volgende ‘onthulling’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *