ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1228 Hfd – 't Scheldt

1228 Hfd

… moet het journaille het hebben over hun andere kwaliteiten. Hun lief, hun hond of hun moeder. Of de hond van het lief van hun moeder. Of het lief van de hond van de moeder…
Op 23 februari stond er bijvoorbeeld in HLN ‘twijfels om hart Van Summeren’. Nog zo’n held, onze Summi. Veertien jaar prof, welgeteld zeven zeges. Het criterium van Lommel (… daar woont hij …) en dat van Deurne inbegrepen. Summi werd volksheld toen hij in 2011 als ééndagsvlieg-buiten-categorie Parijs-Roubaix won.

De scène waarin zijn madame Jasmine Vangrieken op hoge hakken de wielerpiste overspurtte, onderweg twee andere coureurs met haar sacoche van de baan meppend om haar grote (1.95 meter! het lijf van een giraffe!) held te omhelzen is inmiddels tot cultureel erfgoed gebombardeerd.
Arme plat geknepen Summi, die dan met zijn piepstemmeke smachtend ‘wildegijmemijtrouwe’ uitstamelde. Schoon! Echt schoon!

Vangrieken werkte toen in een gesloten instelling voor jeugdcriminelen, dan kan je wel wat hebben. Ze kwam overigens onprettig in het nieuws omdat ze daar (De Standaard, 7/2/2012) geschorst werd vanwege het binnensmokkelen van een gsm. Hoe dat afgelopen is, weten we niet, ze is nu schepen in Lommel, voor de sp.a, daar zijn ze meer gewoon.

De Summi heeft nog een keer geluk gehad. Toen hij (het lijf van een giraffe, het hoofd van een struisvogel) diep voorovergebogen over zijn stuurke een vluchtheuvel niet zag, en er pardoes (Ronde van Vlaanderen, 6/4/2014) tegen knalde. Zijn doodsmak werd toen gelukkig voor hem opgevangen door een bejaarde dame die de vluchtheuvel gebruikt had om te vluchten (daar dienen die dingen voor).

De 66-jarige Marie-Claire Moreels werd zwaargewond afgevoerd. Van Summeren had een bloedneus, en verklaarde na de wedstrijd langs dezelfde neus weg ‘ik hoop dat die dame snel herstelt van de letsels die ze veroorzaakt heeft’. Voilà.
Dan bega je de stuurfout van je leven, word je gered door een vrouw die dat zwaar bekoopt en dan schuif je de schuld af op dat menske dat toch geen pap meer kan zeggen vanwege halfdood en in coma. Twee jaar later heeft die overigens nog geen cent gezien; de verzekeringsmaatschappijen van mijnheer de coureur en de heren organisatoren geraken het niet eens.

Huidige situatie?
Marie-Claire zit voor de rest van haar leven in een rolstoel, is zwaar hulpbehoevend en met haar man heeft hun huurwoning moeten verlaten. Ze is berooid en zit (letterlijk, dat zitten) bij het OCMW. Zwaar onder de schulden vanwege de hoge ziekenhuisfacturen. Terwijl er miljoenen rondhangen in het viriele wielerwereldje.
De Summi (lijf van een giraffe, hoofd van een struisvogel, verstand van een spitsmuis) doet nog altijd of zijn neus bloedt. Geen enkele keer heeft hij contact gezocht met zijn slachtoffer, geen bloempje kon eraf. ‘Ik wil daar niets meer mee te maken hebben’ is zijn laffe en ronduit smerige repliek, wanneer kritische wielerjournalisten hem erover aanspreken.
En nu, in alle kranten, ‘twijfels over het hart van Van Summeren? Euh … welk hart?

 Blatt Leser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *