ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1228 Ephi – 't Scheldt

1228 Ephi

… zal de boodschap in Noord-Afrika en het Midden-Oosten goed doorkomen. De vloed migranten zal opdrogen en de massagraven in zee behoren tot het verleden. Dit is winst. Maar kun je Samson zijn opmerkelijke draai eigenlijk verwijten, want eenzaam in zijn zelfverloochening is hij allerminst.Terug naar 2 september 2015. Op een Turks strand maakt iemand een foto van de verdronken peuter Aylan Kurdi. Een hartverscheurende prent, dat wel, maar hij had onmiddellijk tot geopolitieke proporties teruggeschroefd moeten worden. In plaats daarvan wordt de wereld, opgezweept door een hysterische pers, onder een tsunami van emoties bedolven. Politici kunnen hun hoofd niet koel houden en Angela Merkel neemt de leiding van deze zwerm kippen zonder koppen: ‘Wir schaffen das!’

De respons van de asielmigranten in ongekend. Uit alle hoeken en dus vooral vanuit landen die geen oorlog kennen, stormen migranten op Europa af met als collectief mantra ‘Germany!’ ‘Tot september bedroeg het aantal asielmigranten dat in acht maanden van Turkije naar Griekse eilanden als Lesbos, Chios of Samos voer, 134 988 mensen.
Na ‘Aylan’ en ‘Wir schaffen das’ wordt de drempel van 800 000 binnen vier maanden overschreden. Paniek alom. Ineens worden al die politici, migratiedeskundigen en columnisten met opgeheven vinger muisstil. Het failliet is nabij, de opvangstructuren barsten. Bovendien blijken de migratiestromen met fraude, geweld en nog steeds veel verdronken slachtoffers gepaard te gaan. Er zijn zowel in Irak als Syrië honderdduizenden valse paspoorten gedrukt en vooral aan Noord-Afrikanen verkocht. Parijse terroristen hebben daar ook gebruik van gemaakt.
Als dank voor de Europese gastvrijheid worden Europese vrouwen in diverse landen massaal aangerand en zelfs verkracht (carnavalsteden veranderen volgende week hierdoor in politiesteden). EU-vicevoorzitter Frans Timmermans, die in september nog fulmineerde tegen wie ook maar het woord ‘ontwrichting’ in de mond durfde te nemen, is ook om. Zestig procent van die vluchtelingen is dat eigenlijk helemaal niet, jankt hij nu. Weg moeten ze! In Zweden, dat zichzelf afgelopen zomer tot ‘humanitaire supermacht’ had gekroond, wordt nu de helft van de 130 000 asielmigranten weggebonjourd.
Duitsland gaat Schengen opblazen. Wat is dit voor failliet? Voor charlatanerie? Voor visieloosheid? Zij die vier maanden geleden nog dreven op hun ideële golven, zinken nu in schaamte naar de bodem van hun vergane naïviteit.
Maar excuses, ho maar! Verrassend is niet dat Diederik Samson nu draait, maar dat Angela Merkel nog steeds bondskanselier is.*Wij danken Sylvain Ephimenco en Trouw voor de toelating tot overname van deze column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *