1228 Act 2 – 't Scheldt

1228 Act 2

Islamisten in de ban van groenten en (Turks) fruit ?Volgens de Turkse nieuwssite Hurriyet dailynews heeft een Egyptische salafistische groepering ´Popular Egyptian Islamic Association´ de moslims gewaarschuwd voor het eten van tomaten.

Op de facebookpagina van de salafisten wordt een dwarsdoorsnede van een tomaat getoond, die een kruis in het vruchtvlees zichtbaar maakt. De boodschap luidt: ´Het eten van tomaten is verboden omdat ze christelijk zijn. Het kruis wordt geprezen in plaats van allah. Men wordt opgeroepen om de foto te verspreiden want ´er is een zuster in Palestina die de profeet van allah heeft gezien in een visioen en hij weende terwijl hij het volk waarschuwde voor het eten van tomaten’.Maar het kan nog gekker:De Egyptische internetsite Bikya Masr brengt het bericht van een in Europa levende islamitische geestelijke die moslima’s waarschuwt voor bananen, augurken en gelijksoortige plantaardige producten – opdat ze niet op onzedige gedachten zouden komen. Wat klinkt als een grap, zou volgens onderzoek echter wel eens waar kunnen zijn. Per slot van rekening wordt er in veel islamitische televisieseries en bioscoopfilms al geruime tijd op de omstandigheid gewezen, die een niet nader genoemde islamitische geestelijke nu in zijn fatwa behandelt.
Vrouwen, die zulke levensmiddelen tot zich willen nemen, zouden deze best van tevoren door een derde – bij voorkeur door een man in haar omgeving, bijvoorbeeld haar vader of man – in kleine plakjes moeten laten snijden. Ook wortels en courgettes zouden op de lijst van verboden spijzen voor vrouwen staan.
Op de vraag hoe vrouwen ‘er vanaf zouden kunnen worden gehouden’ om bij de inkoop van groente of fruit op de markt zulke verboden zaken in de hand te moeten nemen, antwoordde de moefti, dat zij dit zelf met allah zouden moeten uitmaken.Als reactie schreef Helen Hajij, een Deense journaliste van Libanese afkomst, op Twitter: ‘Als islamitische vrouwen zich ver zouden moeten houden van komkommers en bananen, zouden de islamitische mannen zich dan niet ver moeten houden van meloenen?’*‘t Scheldt had het al eerder gesignaleerd…De Belgische veiligheidsdiensten (sic) zitten met een serieus ei (of is het een christelijke tomaat?) in de broek. In december namen de speurders filmmateriaal  in beslag tijdens een huiszoeking bij een terreurverdachte van de aanslagen in Parijs. Urenlang filmden de daders de privéwoning van de topman van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol.
Onrustwekkend’, zo klonk de zuinige commentaar bij het federaal parket na de vondst. De grootste nachtmerrie van de Belgische veiligheidsdiensten is zonder twijfel een nucleaire aanslag. De gevonden videobeelden bij een van de verdachten van de aanslagen in Parijs doen vermoeden dat IS-terroristen op zo’n plan broedden.Terreurkenners waarschuwen al langer voor zo’n aanval. Maar ook ‘t Scheldt heeft hiervoor al gewaarschuwd. In een artikel over  de in augustus 2014 in de kerncentrale van Doel 4 gepleegde ‘daad van sabotage’ (die officieel nog steeds niet is opgelost) werd gesteld dat die  daad mogelijk gepleegd werd met een terroristisch oogmerk.
In de rubriek ‘Altijd Antwerpen’ in GvA maakt redacteur Wim Daeninck zich vrolijk over de nieuwe partijlidkaart van CD&V. De CDV-leden krijgen een lidkaart die een onderdeel is van een puzzel. Op zich geen slecht idee vinden wij: kwestie dat ze zich wat kunnen bezighouden tijdens verplichte aanwezigheden op vergaderingen van de partij en diverse drukkingsgroepen uit de tsjevenzuil. Volgens de bevlogen redacteur ‘zouden nieuwe leden bij Vlaams Belang tegenwoordig een lidkaart krijgen die door Gerolf Annemans persoonlijk met de hand wordt ingekleurd. Een monnikenwerk, maar gelukkig zit er geen tijdsdruk op’. stelt hij. Nieuwsgierig gemaakt onderzocht Rammer dit bericht en vernam dat deze informatie wel degelijk berust op waarheid! ‘Wat zou Annemans anders moeten doen met zijn tijd die hij anders maar doelloos doorbrengt als vetbetaalde europarlementariër in Straatsburg en Brussel? Hij kan toch niet constant achter het andere geslacht aanlopen?’ zegt een partijbestuurslid die liever niet bij naam genoemd wil worden…*Moet er nog zand zijn…Een Egyptische rechtbank heeft een kind van vier jaar oud veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord. De feiten dateren van drie jaar geleden, toen het kind nog maar één jaar was. Dat schrijft vrijdag de Britse krant The Independent. Het kind, Ahmed Mansour Karmi genaamd, werd schuldig bevonden aan vier moorden, acht pogingen tot moord, vandalisme en het bedreigen van veiligheidsdiensten.
Hij stond terecht met 114 andere beschuldigden. Volgens zijn advocaat, Faisal al-Sayd, was zijn naam per ongeluk op de lijst van beklaagden gezet. De advocaat zei dat de aangeleverde geboorteakte niet aan de rechter werd gegeven. Het kind werd bij verstek veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *