ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1227 Rob – 't Scheldt

1227 Rob

Laten we eerlijk zijn, vrienden en vriendinnen: we hebben allemaal onze fantasieën. Dat maakte de affaire Willem den Hertog wel weer duidelijk. Ik zal jullie niet vermoeien met de mijne, al voel ik wel de behoefte te benadrukken dat een heimelijk verlangen naar een echtverbintenis met een kind er geen deel van uit maakt. Noteren jullie dat even? Ik ben namelijk inwoner van een land dat steeds meer ten prooi valt aan de uitwassen van een achterlijke woestijnreligie die er bijvoorbeeld in hebben geresulteerd dat er hier 250 kindhuwelijken per jaar worden voltrokken, blijkens een Verwey Jonker-rapport.

Maar ja, wat wil je ook. De profeet gaf het goede voorbeeld.
Hoe dan ook: daar wil ik het nu niet over hebben. Het weekend staat voor de deur en bovendien heb ik geen zin om al kotsend een stukje te schrijven. Ik wil wél stilstaan bij een van de tweets die Willem den Hertog, voorzitter van de afdeling Katwijk van PvdA – u weet wel: de ooit zo seculiere partij die in haar onstopbare hang naar de verbroedering der volkeren die achterlijke woestijnreligie alle ruimte gaf – ertoe noopten zijn functie neer te leggen. Zijn tweets gingen uiteraard over Geert Wilders.
Over wie zouden ze anders moeten gaan? Graag zou ik willen weten door welke opwindende fantasie Willem was bevangen toen hij het volgende bericht componeerde nadat Wilders zijn eventuele gewelddadige verscheiden alvast met ‘Als de kogel komt, staat er PvdA op de zijkant geschreven’ had becommentarieerd: ‘We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)’.
Eerst nog even dit: ik adviseer de geachte afgevaardigde de heer Wilders de uitdrukking ‘demoniseren’ minder vaak in de mond te nemen. Dat woord vervlakt nu een beetje. Ik zou er iets selectiever mee omspringen, als ik hem was, want de kracht dreigt eruit te vloeien. Nog even en hij roept al dat hij wordt gedemoniseerd wanneer iemand stelt dat hij zijn schoenen beter moet poetsen. Begrepen? Mooi. Het gaat mij dus om de toevoeging tussen haakjes: ‘al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid’.
Die woorden intrigeren mij. Welk beeld had Den Hertog voor ogen? Nog belangrijker: welk links kamerlid had hij in gedachten? Lutz Jacobi? Sander Terphuis? En suggereerde hij nu dat dat Kamerlid ter verwezenlijking van de linkse idealen bereid moest zijn om ons Geert al copulerend uit te putten tot diens dood erop volgt? Zeg het, Willem, voordat je in het Katwijkse niets verdwijnt! Wel leuk hoor, die sociale media. De wereld wordt er steeds gezelliger op, getuige ook de tweet die Willem erop liet volgen: ‘Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er ‘Van het dankbare Nederlandse volk’ op te graveren’. Let wel: niet eens anoniem.
Benieuwd naar de Facebook-post die Lodewijk Asscher eraan gaat besteden.
*
Wij danken Rob Hoogland en De Telegraaf voor hun toelating tot overname van deze column.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *