ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1226 Act IV – 't Scheldt

1226 Act IV

Brief van JVL

Geachte redactie,

Men heeft de kieswet nodeloos ingewikkeld gemaakt, het is hier geen democratie maar bendecratie.

Lijststemmen: schenden de stemgelijkwaardigheid. Men heeft slechts een stem om je keuze te maken en niet om haasje-over te spelen. Nu is het zoiets als kennismaken met Griekenland (cultuur) zonder van het Parthenon te weten.

Panacheren: of je stem opsplitsen. Men heeft één stem, geen 4/4 of 5/5. In principe is een stem een en onverdeelbaar. Betekent dit dat men van A de benen kiest en van B de armen? En wat dan van een transgender?

Opvolgers: dit benadeelt effectieve kandidaten en is overbodig.

Kiesdrempels: 5 % en kiescijfer schendt de stemgelijkheid en de keuze van de kiezer. Het man-vrouw principe schendt de gelijkheid en dient alleen om partijcoryfeeën van een mandaat te verzekeren nog vóór de verkiezingen hebben plaatsgevonden.

Dan is er de opkomstplicht: kan een mandaat onder dwang worden toegekend? En uiteindelijk is het computerstemmen onvrij: men kan niet ongeldig stemmen, blanco is iets anders (is met alles akkoord, ongeldig is met niets akkoord). Geheim? Weten alleen de technici (of een betere hacker) van die firma, die dus beslist over verkiezingen want kiezer heeft bij digitaal stemmen zijn controlerecht verloren.

Dankuwel.

JVL

***

Brief van Lode

Dag Vrienden,

Mijn overstap van windows 7 naar windows 10 was een catastrofe. Het is nu, denk ik, in orde na wat kosten bij bekwame informatici. Doch mijn wantrouwen tegenover Amerikaanse Ruimtependels en microsofte ramen, is nog gestegen.
Ik hoop dat er eens een meer bekwame Europese tegenhanger komt voor de windows and apples. Al zal dit wellicht niet van een leien dakje lopen, want de antidemocratische computermonopolisten hebben zich al goed ingedijkt. Kortom, daar ik deze technologie niet vertrouw, wil ik voortaan mijn publicaties ook op papier bewaren.

Hoewel ik alles dubbel heb op USB en andere bewaartoestanden, ben ik er niet meer gerust in. Doch als ik alles nu op mijn eentje moet kopiëren op papier, gaat dit te lang duren en daarom zoek ik hulp.

Willen of kunnen jullie elk een stukje literatuur van mij uitprinten en mij de print, het papier dus, als brief opsturen met de gewone post, zodat ik het kan bewaren bij mijn andere papieren boeken en documenten. Het gaat telkens maar om enkele bladzijden.

Concreet: wie me wil en kan helpen, stuurt me een mail, “ja” volstaat als antwoord. Dan mail ik u een stukje literatuur van mij (een paar tot enkele bladzijden). U print die mail uit op papier en stuurt me dit papier per brief. Ik betaal uw kosten of ik noteer u om binnen kort mijn volgende boek in e-vorm te krijgen, u kiest maar.

Nu zou ik vragen dat eerst alle personen wier voornaam of familienaam begint met A of B, mailen. Enkele dagen later, gaan we verder op het alfabet.

Ik hoop dat ik niet te verward overkom en dat u begrijpt wat ik bedoel. Ik ben wat overspannen geraakt na een maand computerpesterijen. U kunt me ook bellen of SMS’en op +32 495 430 588 of schrijven naar Lode Willems, Raamlolaan 10, 3120 Tremelo.

Deze gegevens stuur ik jullie in vertrouwen, hou dit onder ons en loop er niet mee te koop want ik zou het erg vinden als ik op een dag ’s ochtends vroeg word gewekt door een bende joelende aanbidsters of onder vuur genomen door Eurofobe Djiehadisten.

Hartelijke Groeten,

Lode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *