ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1225 Rammer – 't Scheldt

1225 Rammer

Theo Francken (N-VA) beweert een Oekraïense asielzoeker die een winkeldiefstal pleegde en ook amokmakers in de asielcentra het land te willen uitzetten. ‘Wie zich misdraagt wordt opgesloten en moet terug’, aldus de staatssecretaris. Het is echter geen bevoegdheid van een staatssecretaris om zoiets te laten uitvoeren! Dirk van den Bulck, commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen is daartoe wel bevoegd, maar die stelt dat ‘een winkeldiefstal op zich is niet genoeg om een asielzoeker van bescherming uit te sluiten’.

Volgens de wet kan een criminele asielzoeker alleen bescherming worden geweigerd als het misdrijf ernstig genoeg is. En dat is voor interpretatie vatbaar. ‘Een winkeldiefstal is geen zaak van nationale veiligheid, een moord wel en terrorisme ook’, zegt Van den Bulck. Zo… dus in het geval van de winkeldief is het alleen maar stoere praat …Wat dan met amokmakers? Hier zegt Van den Bulck: ‘Om hen van de vluchtelingenstatus uit te sluiten. Moet er alleszins sprake zijn van een veroordeling’. Zal het zover komen? Ook hier krijgt T Francken 0 op het rekest. Tenslotte ontneemt Van den Bulck de staatssecretaris iedere hoop op een geslaagd stoer optreden door te verklaren: ‘Zelfs wanneer asielzoekers vrouwen op straat betasten en aanranden, denk ik niet dat dat voldoende reden is om hen uit te sluiten’ Of misdrijven zoals de aanrandingen in Keulen wel ernstig genoeg zijn, daar wil de commissaris-generaal zich niet over uitspreken. Asielzoekers hebben ook het recht om in beroep te gaan. En welke rechten hebben de burgers van het gastland dan wel? Het recht om bestolen, aangerand, betast en verkracht te worden? *
Misdaadgeld stinkt niet voor de moslims in Mechelen.
Politie en parket beschikken over aanwijzingen dat Marokkaanse criminelen grote bedragen hebben geïnvesteerd in de islamitische basisschool die in Mechelen zou worden opgericht. De financiering van deze omstreden islamitische school, waarvoor 630 000 euro bijeen wordt gezocht, wordt al een tijdje nauwlettend in de gaten gehouden. De  voorbije weken kwam er een enorm bedrag bij. In de moslimgemeenschap is het een publiek geheim dat een jongeman uit Antwerpen 115 000 euro zou hebben geschonken. De gulle schenker is de steenrijke Antwerpse cocaïnesmokkelaar Othman El B. ‘Het bedrag werd cash overhandigd aan de inzamelaars van de school’. Hij is blijkbaar niet de enige crimineel die diep in sportzak met cash getast heeft. Ook een voormalige compagnon van de beruchte ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki legde een halalei van 30 000 euro. *
Vrijzinnigen: Zondagsmis op VRT is discriminatie.
De Unie van Vrijzinnige Verenigingen (beter bekend als het Simplistisch Verbond) is boos omdat de uitzendingen voor derden geschrapt werden door Vlaams minister van Media Sven Gatz (VLD), terwijl de VRT wél nog eucharistievieringen van katholieken, orthodoxen, protestanten en joden uitzendt.
De simpelen van geest spreken zowaar van discriminatie. Ze hebben een logebroeder-advocaat ingeschakeld om dit juridisch aan te vechten. Vreemd dat de logebroeders zich niet storen aan de uitzendingen van MTRO (de moslimomroep) * Monarchen = parasieten.
Een rechter in Palma de Mallorca heeft aangekondigd dat het proces voor fiscale fraude en corruptie tegen de Spaanse prinses Cristina en zeventien andere personen werd uitgesteld tot begin februari. Het hof wil dan beslissen of de aanklachten tegen de 50-jarige zus van de Spaanse koning Felipe VI gehandhaafd blijven. Cristina wordt ervan verdacht haar echtgenoot, voormalig Olympisch handbalkampioen Iñaki Urdangarin te hebben geholpen met belastingfraude. De man zou als voorzitter van een stichting, de vzw Noos, met medeplichtigen ongeveer zes miljoen euro overheidsgeld hebben verduisterd.
Er is weinig verschil tussen Spanje en België dat ook gezegend is met een sjoemelende prins Laurent (zg. Marineschandaal in 2007 en recent het schandaal rond zijn vzw Global Sustainable Development Trust – GSDT ), een gewezen koningin die de belastingen wou ontduiken, een koning op rust die het statiegeld van de flessen Spa – die hij eerst gratis kreeg van de producent – ging incasseren in de lokale Colruyt enz. Monarchen zijn en blijven parasieten… *
Crevits onderneemt stappen tegen ultrakatholieke school die nog lesgeeft met oude catechismus.
De katholieke school Sint-Ignatius in Overijse heeft einde vorig jaar eindelijk een erkenning van de Vlaamse overheid gekregen en mag nu diploma’s uitreiken. De school is erkend omdat ze onder meer de bepalingen rond de eindtermen naleeft en de rechten van het kind respecteert.
Sint-Ignatius kwam eerder in het nieuws omdat ze godsdienstlessen geeft op basis van de Mechelse Catechismus, die dateert van voor het vernieuwende Tweede Vaticaans Concilie.
Dat is blijkbaar niet naar de zin van Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) die stappen onderneemt tegen de school. Als represaille van de nijdige minister krijgt de school geen subsidies, officieel omdat ze te weinig leerlingen heeft. Dat er in Vlaanderen een bevolkingsgroep is die zich beroept op de koran en een eigen onderwijsnet opricht is blijkbaar geen punt voor de minister.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *