ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1223 Hfd – 't Scheldt

1223 Hfd

…  bij voorkeur tot die irritante club betweterige linkse wereldverbeteraars behoren. Scherpzinnig en onverdroten op zoek naar stoute rechtse (uiteraard rechtse, een linkse racist is een burgemeester van de tweede grootste stad van Vlaanderen) racisten, maar zelf geen halve Marokkaan of kwartje Turk binnenlaten. Laat staan een zwarte. Niks dan last met die gasten! Buitenhouden, jongens!Wat een stel hypocrieten, vonden en vinden wij. Zo het terrein van hun gesloten elitaire clubje afpissen. De laatste keer dat we de beuk erin zetten was dus een jaar geleden. En wat blijkt nu? Op de website van KifKif komt ene Tom Naegels, redacteur bij DS, schoorvoetend toegeven dat ze inderdaad slecht bezig zijn, daar bij De Standaarder zijn te weinig allochtonen onder de journalisten’.

Zijn schuldbelijdenis leest u zelf op www.kifkif.be, wij hadden een gigantische AHA Erlebnis bij dit schrijfsel. Eindelijk dus iemand bij DS die het probleem inziet. Waarom dergelijke tekst niet bij DS zelf gepubliceerd wordt?Daar hebben ze de moed noch het fatsoen voor. Een ander moest het maar eens proberen. De eindejaarseditie van DS loog er overigens niet om. Zo’n dertig van hun journalisten mochten hun visie geven over de toekomst. Omdat het ijdele jongens en meisjes zijn, zetten ze hun foto erbij (opdat we ze op straat zouden herkennen? Zijn ze op zoek naar een nieuwe vent of een schoon lief of allebei?).Een mooie bende propere blanken, totaal geen doorslag van de bevolking. Het leek wel de Afrikaner Weerstander Beweging. Geen halve neger, geen enkele zestig-plusser of een handvol leuke holebi’s. De doorsnede van de samenleving voorzekerst?Il faut le faire! Gelukkig is er nog de excuus-allochtoon, Abou Dyab Jahjah (spreek uit: A-boe-die-aap-Jaja). Deze keer mocht onze bolleboos opdraven in DS Magazine, waar hij (herinner u, de aanslagen van 9/11 met enkele duizenden onschuldige doden gaven hem een gevoel van overwinning) vergezeld werd door een jonge militant van zijn Movement-X beweging (Movement X, een soort van fitness club?), ene Yassine Boubout (spreek uit Jasien Be-boet) die mocht komen klagen dat hij onterecht aangehouden was, daar in het Zwijnegem shoppingcenter, toen hij twee pottekes yoghourt en een pot vasiline ging kopen, ocharme toch. Gewoon omdat hij dezelfde huidskleur, kapsel, kledij, lijfgeur, tongval, attitude, snottebellen, fluimen en rochels etaleerde als de echte gezochte, terwijl hij inderdaad helemaal onschuldig was. Je moet maar pech hebben. Twee minuten aangehouden, twee volle minuten! Door politieagenten met een geweer. Een geweer! Echt waar! En ze hadden een klak op! Allebei die flikken hadden een klak op!
Gevolg: ‘getraumatiseerd’ aldus deze achttienjarige geoliede stoere bink, zo van dat soort dat alle dagen drie uur aan een fitnessrek hangt te sleuren om dan een halve bus deodorant op de geschoren torso te spuiten, een kwak brillantine door het haar te zwengelen, allemaal in de hoop dat er bij het naar huis sleffen een niet onder een hoofddoek en draperieën van de bomma verschanst meiske van beate bewondering van haar fiets valt. Niet dus. Nu wordt hij kennelijk beschermd en opgevangen door de Grote Libanese Knuffelbeer, Dyab Jahjah. Boubout is lid van Movement X geworden! Juicht, verworpenen der aarde, juicht! De verlossing is nabij! Wij wensen Jahjah veel plezier met deze gespierde koorknaap met mollige babyface en Bambi-oogskes (oom Abou staat er gewoonweg naast te smekken, zijn vettige oogskes tintelen)!Zo, genoeg gezwanst nu, beste lezer. Wat wij ons gewoon willen afvragen: wat is eigenlijk het probleem daar bij De Standaard? Als ze inderdaad geen allochtoon journalist vinden omdat hij niet bestaat, zoals Tom Naegels het stelt (’structureel probleem’ – sic – ), dan kan jstandaarde ook geen bedrijven, verenigingen of politieke partijen of overheidsinstellingen constant afzeiken omdat ze te weinig (alleszins veel meer dan bij De Schandaard) allochtonen in dienst zouden nemen.Want die werkgevers hebben allicht hetzelfde structurele probleem, maar mogen dit excuus niet inroepen.Alleen de onfeilbaren van De Standaard mogen dit.Wat een schimmig, onverteerbaar Herrenvolk.***Dit is een voor zich sprekende reclame van De Standaard.Zo beschouwt de redactie haar lezers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *