ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1223 Act II – 't Scheldt

1223 Act II

… Een vlaag van woede en verbijstering trekt over Duitsland, nu al zevenhonderd vrouwen gemeld hebben dat ze op oudejaarsnacht in Keulen werden beroofd en aangerand. Een duizendtal mannen van Arabische en Noord-Afrikaanse afkomst cirkelden tijdens de jaarovergang in groepjes rond de vrouwen op het plein voor het station en belaagden hen. Van de vrouwen die een klacht indienden is een kwart van hen seksueel misbruikt. Bondskanselier Merkel: ‘Ongeacht de afkomst of achtergrond van de daders, is een hard antwoord van de rechtsstaat nodig’ toeterde ze stoer. Zullen VN en Amnesty binnenkort ook waarnemers zenden naar de Hauptbahnhof Platz in Keulen?

*
Populaire rapper blijkt loverboy.
In Het Laatste Nieuws verscheen een artikel onder de titel Populaire rapper blijkt loverboy met een foto van o.a. schepen Philip Heylen (CD&V). In zijn krampachtige neurotische drang naar persaandacht zou Heylen zelfs met de spreekwoordelijke hond met een hoge hoed op, op de foto gaan, als het maar in de gazetten verschijnt. Uit het artikel blijkt dat het niet over de fatterige schepen Heylen gaat als loverboy maar wel over ene Bilal A. (19) uit Hoboken waarmee  de media-geile schepen Heylen  breedlachend samen op de foto ging nadat dit geboefte door het district Hoboken benoemd was tot ambassadeur van het jeugdhuis Gravenhof. De Antwerpse rapper Bilal Moreno ‘zit al sinds enkele maanden in de gevangenis en wordt er van beticht een tienermeisje in de prostitutie gedwongen te hebben. De aanklacht luidt dan ook: mensenhandel met het oog op de seksuele uitbuiting van een minderjarige met geweld’. In het vervolg misschien toch eerst inlichtingen inwinnen Philip?
*
Denemarken land van het gezond boerenverstand.
In Denemarken ligt de rechtse regering onder vuur vanwege haar voornemen juwelen en andere waardevolle voorwerpen van vluchtelingen te confisqueren om met dat geld hun opvang te financieren. Volgende zaken mogen niet in beslag genomen worden: horloges, juwelen met een grote gevoelswaarde en gsm’s. Ook geldt er een limiet van 3 000 kronen (400 euro). Volgens de linkse oppositie roept het plan herinneringen op aan de manier waarop nazi’s de bezittingen van joden in beslag namen. Waar wacht Theo Francken op om dit voorbeeld te volgen? Er zullen geen rijen meer staan aan het kantoor van de dienst vreemdelingenzaken in Brussel!
*
Illegalen op weg naar Frankrijk, moeten van politie België verlaten.

Een VIP-team van politie Westkust onderschepte elf illegalen (acht Irakezen, twee Iraniërs en een Syriër) die op het punt stonden naar Duinkerke in Frankrijk door te reizen met de bus. Nadat de illegalen werden opgepakt en geïdentificeerd werden ze opnieuw weggestuurd met de boodschap dat… ze het land moeten verlaten. Dat waren ze nu net precies van plan toen ze de bus opstapten.
*
Katholieke scholen passen hun examenrooster aan ramadan aan.
*
De ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims, valt dit jaar pal in juni. Dat zal gevolgen hebben voor de examenroosters. ‘Katholiek’ Onderwijs Vlaanderen vraagt haar scholen die veel moslimleerlingen tellen immers om ‘afspraken te maken’ rond de examenkalender en zo veel mogelijk rekening te houden met de impact die de maand heeft op moslimjongeren. ‘Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten van zonsopgang tot zonsondergang’, zegt Willy Bombeek, de woordvoerder van ‘Katholiek Onderwijs Vlaanderen’. ‘Dat betekent dat die jongeren zeer vroeg op moeten om ’s ochtends te eten en ook lang moeten opblijven voor de avondmaaltijd’. Het z.g. katholiek onderwijs toont zich weerom een bereidwillige collaborateur van de islam. Een zoveelste knieval voor deze godsdienst. Wetten en gebruiken van vreemde culturen en godsdiensten mogen nu eenmaal geen bepalende factor worden in onze maatschappij, ook niet in het onderwijs.
*
35 extra VDAB-werknemers helpen vluchtelingen aan job
. Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft laten weten dat hij 35 medewerkers extra aan zal werven bij de VDAB. Deze zijn evenwel niet bedoeld om de horde werkeloze jongeren of de 55+ ‘ers sneller aan een baan te helpen, maar wel de ‘vluchters’. ‘Een voorkeursbehandeling krijgen de vluchtelingen niet’, stelt minister Muyters. Het is maar hoe je het bekijkt!
*
De 21-jarige Ali Saqr heeft zijn 46-jarige moeder Lena al-Qasem buiten het postkantoor in de Syrische stad Raqqa publiekelijk geëxecuteerd voor de ogen van honderden inwoners omdat ze hem had gevraagd de terreurbende IS te verlaten. Ze vroeg hem om met haar de stad te verlaten. Daarop gaf de zoon haar aan en werd haar executie bevolen. Destijds werd er gezegd dat je vader en moeder vermoord moest hebben om rijkswachter te worden…
Ali
is bijna geslaagd in zijn toelatingsproef.Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *