ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1222 Homo Crit – 't Scheldt

1222 Homo Crit

MaatjesEuropa bant invasieve exoten

Ja, u leest het goed. Maar vooraleer u nu denkt dat de bewindslieden altegader hun gezond verstand hebben teruggevonden – zij het rijkelijk laat – moet Homo Criticus u teleurstellen. De verordening die Homo Criticus zonet heeft gelezen in een gedetailleerde regelneverij geldt niet de barbaarse achterlijkheid die Mutti Merkel zo goedhartig aan haar boezem drukt – oh, wat is die Herr Merkel toch een afgetrapte kemelharen sloef! – maar een aantal beestjes en plantjes die misschien dan niet inheems zijn, maar waar de meesten onder ons zich niet aan ergeren en die alvast onze vrouwen, kinderen en kleinkinderen niet bedreigt.
Op de lijst met uit te roeien of minstens te bestrijden wezens: de muntjak, een hertje van het formaat van een grote haas, de grijze eekhoorn, de heilige ibis, de Canadese ganzen en deze laatste ook al omdat ze 1,5 kilo kak per exemplaar produceren én zich genetisch zouden kunnen vermengen met inheemse soorten. Op menselijk niveau heet zulks toch integratie?
Verder staan ook enkele boomsoorten en waterplanten op de zwarte lijst. Bij deze laatste zelfs aquariumplanten waarvoor de liefhebber in de speciaalzaak grof geld overheeft.
Voor Homo Criticus allemaal niet gelaten, maar als een gelijkaardige regelgeving nu eens zou worden toegepast op de moslimmeutes die ons het liefst een kopje kleiner zouden willen maken, dan zou de toekomst van ons Avondland een stuk rooskleuriger zijn. Tegelijk heeft Homo Criticus ook oprecht medelijden met de kindertjes die door hun ouders (vaders?) als pasmunt worden misbruikt om het Europese geluk te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *