ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1222 Act I – 't Scheldt

1222 Act I

De bewoners van de Antwerpse binnenstad kregen een uitnodiging in de bus voor de N-VA- nieuwjaarsreceptie in het Elzenveld. Ontelbare bezoekers hoopten dat het een verderzetting zou zijn van de gratis openluchtreceptie op de Grote Markt en dat bleek nog te kloppen ook. Ook nu weer stonden de Vlaams-nationale schepenen te glunderen naar een publiek dat populaire poppenkast weet te smaken. Madame Tussauds had net iets te laat het wassen beeld van de burgervader bezorgd waardoor De Grote Leider hoogstpersoonlijk mocht komen lijden onder al die kilo’s kusjes en kneepjes. De avond ervoor had hij in het Mechelse Nekkerspoel de mensen wel wat sociaal onzekerder gemaakt, maar de geur van stoofvlees had de achterban toch bedwelmd. In sommige parenclubs werkt deze geur die van het buffet afslaat behoorlijk libido-remmend, maar dus niet hier.

Ach ja, Annick De Ridder bemande uitgelaten een reclamekraampje voor zichzelf waarbij ze ternauwernood haar T-shirt met de Blijde Boodschap ‘Ik word schepen !’ had uitgelaten. …en bij CD&VIn De Shop op het Antwerpse Eilandje vond de nationale nieuwjaarsreceptie van de CD&V plaats. Die locatie moest aan het geheel de vereiste glitter en glamour verlenen die de toegestroomde leden zelf niet in huis hebben.
Met de christendemocraten weet je nooit waar je aan toe bent: al wie sympathiek lijkt, is het wellicht niet en al wie antipathiek lijkt is het meestal wel. Behalve Wouter Beke, de betrouwbare leider van een onbetrouwbare partij. Helaas moest het obligate ‘Wij’-gevoel op een bedje van meligheid en opgesmukt met een trieste foto van een fraai aangespoelde drenkeling zijn afmattende speech zin geven. Hiermee zou Wouter het Sportpaleis niet volkrijgen, maar wel dus de Shop met zo’n 2000 aanwezigen. Er waren weinig scheepsherstellers en veel opgedirkte burgers die het opnemen voor de kleine man maar niet voor de kleine spaarder.
Joke Schauvliege weet alles over uitstootgassen en daarom zien we haar allemaal graag. Tenminste, dat leek zo te zijn. Als jongensachtig boerenmeisje zie je haar zo uitbarsten in een vrolijke versie van ‘Hoeper de Poep zat op de stoep’.
Marianne Thyssen werd regelmatig verward met de broodstengels en Kris Peeters leek te genieten in zijn rol als rebellerende minister.
De Antwerpse schepenen Marc van Peel en Philip Heylen deden weer alsof het daar allemaal van hen was, maar zij verdwenen naar de achtergrond waar ze thuishoren. ‘Een nieuwe generatie komt eraan’, orakelde Beke.
Dat bleek een van zijn betere oneliners te zijn.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *