ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1219 Act II – 't Scheldt

1219 Act II

ACTUEEL IIDe gram van RammerDe vereniging van burgemeesters van Frankrijk (AMF) kwam enkele dagen na de bloedige aanslagen van 13 november in Parijs met een stuitende boodschap naar buiten. Volgens deze door de loge grootoosten van Frankrijk gestuurde vereniging, mogen stadhuizen geen kerststal zetten op hun terrein. Deze mededeling sloeg dan ook in als een bom en qua timing konden de logards ook geen beter tijdstip kiezen. ‘Niet islamitische staat maar het Jezuskind is de vijand’, werd er massaal getwitterd. AMF maakt daarmee een openlijke knieval voor mogelijk gewelddadige moslims. * Campagne in India kaart taboe menstruatie aan. In India is menstruatie nog steeds een groot taboe. Zo mogen vrouwen vaak niet binnen in een tempel als ze op dat moment hun maandstonden hebben. Daarom lanceerde Nikita Azad, een Engelse studente in het Indiase Punjab, onlangs de campagne #HappyToBleed, zo schrijft The Guardian. Directe aanleiding was de aankondiging van de Hindu Sabarimala-tempel in Kerala, waar vrouwen tussen 10 en 50 jaar sowieso niet binnen mogen.
De tempel liet weten dat vrouwen in de toekomst misschien binnen zullen mogen, maar alleen als er een apparaatje bestaat dat aangeeft of ze nu ongesteld zijn of niet. Tandouri-shit, al die bloedvlekken op de vloer… nog nooit gehoord van OB of Tampax?
*
N-VA-ster blijf dromen van een district zonder verstikkende wolk. Lisa Geets gemeenteraadslid voor N-VA woont bijna zeven jaar in de Sint Marcusstraat in Borgerhout. Zij noemt het ‘een tof district maar met een donkere wolk boven’.
De donkere wolk slaat op de opmerkingen die vrouwen op straat vaak te horen krijgen. ‘Het zit in mijn aard om niets te verdoezelen en de dingen te zeggen, zelfs al horen we ze niet graag’. aldus Geets, en ze spreekt dan ook onomwonden over de donkere wolk die ze vaak op straat ervaart. ‘Het gaat me niet om de slechte luchtkwaliteit, maar wel om hoe sommige mannen, en soms ook vrouwen, me behandelen. Ik krijg regelmatig vuile woorden, speeksel en zelfs al eens stenen naar mijn hoofd geslingerd en ik merk dat ik me daaraan aanpas’, schrijft ze. ‘Het gebeurt niet elke dag, met vlagen’.
‘Het zijn ranzige commentaren, soms heel expliciet. Ik heb niet de indruk dat het vermindert. Integendeel. Het is zo vermoeiend’.
Geets – een inwijkelinge uit Turnhout – wil dat gedrag niet veralgemenen en toeschrijven aan bepaalde bevolkingsgroepen, maar het is er wel en het komt zeker niet alleen van pubers. ‘Zelfs als ik in de winter, met een dikke jas, sjaal en muts over de straat loop, word ik lastiggevallen. Maar ik weiger me erbij neer te leggen, er begrip voor op te brengen of het normaal te vinden. Ik blijf dromen van een Borgerhout zonder die verstikkende wolk’.Blijven dromen, baby! Zeggen ze in Antwerpen.RAMMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *