ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1218 Act IV – 't Scheldt

1218 Act IV

Zeven asielzoekers uit centrum gezet na vechtpartij. In het asielcentrum van Sint-Truiden brak een gevecht uit tussen Iraakse en Afghaanse bewoners. Dat gebeurde bij het aanschuiven voor het eten. De lokale politie is meteen ter plaatse gegaan met enkele patrouilles en ze hebben één Afghaan opgepakt. De directeur van het centrum tilt zwaar aan de feiten en kon uit het onderzoek afleiden dat minstens zeven personen erbij betrokken waren. ‘Zij worden teruggestuurd naar Brussel, waar ze zich opnieuw moeten aanmelden’, zegt Simon Vanmechelen. ‘Ze verliezen tijdelijk hun recht (sic) op opvang via een asielcentrum. Hen zomaar overplaatsen naar een andere locatie zou een verkeerd signaal zijn’.

Als dat geen slappe kost is, alleen maar rechten en geen plichten! Amok-makers verdienen geen opvang, maar wel een enkele reis retour! *** Pi(n)k Brand. Burgemeester Bart de Wever (N-VA) en partijgenoot en schepen van Diversiteit Fons Duchateau werden fel toegejuicht in holebi-discotheek Red & Blue in Antwerpen. Ze kwamen er de Pi(n)k Brand-prijs van het jaar uitreiken, een onderscheiding voor het meest holebi-vriendelijke merk. De Pi(n)k Brand-prijs was dit keer voor Apple, maar er was niemand van het bedrijf aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen uit het slappe handje van de presentator VRT-journalist Wim de Vilder. Oei oei wat nu? Klonk het in falset door de micro… wat nu? Geen nood. De Wever en Duchateau gingen dan maar gewoon samen op de foto. Waar blijven deze politici het toch vandaan halen om de holebi’s  nog steeds als een aparte groep te beschouwen? Hierdoor stigmatiseert N-VA deze bevolkingsgroep, terwijl ze beweren dat net te bestrijden. Is het gewoon een extra gelegenheid om met foto in de krant te komen? Politiek is soms heel kleinmenselijk. Er wordt dan geen schroom getoond en met wat zeep aan de poep wordt de homogemeenschap gebruikt voor een portie aandacht in de media. *** Multinationals moeten 700 miljoen euro aan de fiscus betalen maar Van Overtveldt (N-VA), knecht van het grootkapitaal, wil dit verhinderen. Zo’n zestig multinationals die gebruik maakten van verregaande belastingafspraken in België zullen van Europa in totaal zo’n 700 miljoen moeten terugbetalen aan België. Minister van Financiën Johan van Overtveldt (N-VA) wil dat echter vermijden, maar Europa kan de terugbetaling verplichten. Jarenlang heeft België multinationals gelokt met zogeheten ‘excess profit rulings’.
Dit zijn verregaande belastingdeals waardoor grote buitenlandse bedrijven weinig belastingen moesten betalen. Vreemd genoeg probeert de minister van Financiën de terugvordering van de miljoenen te vermijden: ‘De gevolgen voor de betrokken bedrijven zouden groot zijn en de terugvordering is bijzonder complex. Ik zal alles doen wat ik kan om ze te vermijden’.
Zeer vreemd: een N-VA minister gaat er alles aan doen om geld dat ten onrechte werd achtergehouden NIET te laten terugbetalen. Wanneer Maria en Jos een belastingschuld hebben, wordt komt er desnoods een deurwaarder aan te pas om de schuld te innen. *** De geest van Stevaert waart nog rond in Hasselt: ‘Onder rok filmen is géén openbare zedenschennis’. Vrouwen ongemerkt onder hun rok filmen is niet strijdig met de goede zeden aldus een Hasseltse strafrechter. ‘Het schaamtegevoel van de doorsneeburger wordt niet ernstig gekwetst door dergelijke handelingen’. Daarom werd een vijftiger die de slipjes van vrouwen filmde, zowaar vrijgesproken. De 55-jarige man uit Sint-Truiden stond terecht voor openbare zedenschennis nadat hij in twee winkels vrouwen stiekem onder hun rok had gefilmd. Beveiligingspersoneel merkte op camerabeelden hoe de man zich bukte om de slipjes en benen van de dames te filmen. Hij werd vervolgd voor openbare zedenschennis en riskeerde 12 maanden cel. De Hasseltse strafrechter oordeelde er echter anders over en sprak de vijftiger vrij. De geest van Steve Stevaert dwaalt dus nog steeds rond in Hasselt.*** Hebben de Zweedse socialisten eindelijk het (noorder)licht gezien? De Zweedse regering van premier Stefan Löfven (Zweedse Arbeiderspartij) bereidt een plan voor dat het mogelijk moet maken de Oresundbrug, die Zweden verbindt met Denemarken, te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Zweden staat bekend om zijn liberale asielbeleid, kampt met een grote toestroom van vluchtelingen uit Syrië. Volgens de krant Dagens Industri is een wetsontwerp in de maak om de brug als uitzonderlijke veiligheidsmaatregel te sluiten wanneer de openbare orde of de binnenlandse veiligheid in gevaar komt. De Zweedse sociaaldemocraten (sic) zijn duidelijk in de leer geweest bij onze sp.a voor het betere bochtenwerk. De Oresundbrug is 8 km lang en verbindt Kopenhagen met de Zweedse stad Malmö. Dagelijks rijden circa 20 000 auto’s over de brug.

Rammer

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *