ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1217 Even – 't Scheldt

1217 Even

JEZUS     Al in de tijd van paus Liberius in 354 werd het hoogfeest van de geboorte van Jezus Christus op 25 december gevierd. Die datum was gekozen omdat op die dag van oudsher de afsluiting van een zeer po pulair en belangrijk heidens feest werd gevierd: de Saturnalia, ter ere van Saturnus en de winterzonnewende. Het eerbetoon aan sol invictus, de zon die niet is verslagen maar is teruggekeerd en weer gaat schijnen, werd zodoende het feest van de ‘ware zon’.Met Kerstmis vieren christenen dat God als mens in de wereld is verschenen. Het feest wordt zowel in de westerse als in de oosterse kerken erkend. Taferelen uit het kerstverhaal spelen sinds de vijfde eeuw een centrale rol in de geschiedenis van de westerse kunst.. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Nieuwjaarsnacht rein en klaar  beduidt een vruchtbaar jaar***VOLKSWEERKUNDE     Op Nieuwjaar schel een schitterzonne, een rijk visjaar is begonnen. 

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Geeft januari sneeuw en vorst, vaak de boer veel granen dorst***ZO VIERT ATV: MICHEL FOLLET WEG     Het enige waardevolle programma, het programma dat de moeite van het bekijken waard was bij de rode propaganda-zender ATV, het filmprogramma Cinema, zal volgend jaar niet meer uitgezonden worden. Michel Follet krijgt een stamp onder zijn broek.
Het vuurrode blaaskakenbestuur meent dat er teveel verschil was tussen alle snertprogramma’s en dat van filmkenner Michel Follet.
Er is dus helemaal geen reden meer om naar ATV te kijken.Sinjoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *