ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1217 Act V – 't Scheldt

1217 Act V

Als het van Groen afhangt, moeten de handelsrelaties met de ‘schurkenstaat’ Saudi-Arabië worden bevroren. ‘Dat land vergiftigt de hele regio met zijn fundamentalistische boodschap en financiert het internationale terrorisme. Een herziening van onze relaties met Saudi-Arabië is niet alleen een kwestie van mensenrechten, maar van onze veiligheid en welbegrepen eigenbelang’, zegt Groentje Wouter de Vriendt.

Wat zeg je mijnheer De Vriendt? Is De Vriendt een verdoken Vlaams Blokker? In elk geval: bij Groen weten ze alles over Eigenbelang nietwaar Maria Vogels en Bart Staes?
***
New York heeft een mobiele app gecreëerd waarmee burgers snel verdachte activiteiten aan de politie kunnen melden. Met ‘See something, send someting’ kunnen de New Yorkers snel foto’s en teksten aan de autoriteiten bezorgen. Welaan, waar wachten de kopiisten van N-VA nog op?
App: rode wippers in Volga – parkeergarage Grote Markt Antwerpen…
***
Mohammed A., een Syriër uit Damascus die wacht op de behandeling van zijn dossier door de DVZ verklaarde aan een krant: ‘Tot voor kort wilde iedereen naar Duitsland, maar door de toestroom is het er zo’n chaos geworden dat de procedure er eindeloos duurt. Zelf wilde ik alleen naar België, het land van Adolphe Sax’.
Nu het wat moeizamer verloopt wil blijkbaar niemand nog naar Duitsland, het land van die andere Adolf.
***
Ook het Zeemanshuis in de ban van Adolf! In Theater Zeemanshuis in Antwerpen wordt sinds 26 november opnieuw het toneelstuk ‘Waarom, Adolf? Waarom?’ opgevoerd. Het stuk is een fictieve dialoog tussen Adolf Hitler en de Duitse cineaste Leni Riefenstahl. Auteur Alex van Haecke voert als personages de theatermakers Hanna en Mike op. Zij onderzoeken waarom mensen zijn wie ze zijn en doen wat ze doen. Ze kruipen in de huid van Riefenstahl en Hitler om antwoorden te vinden. Dat leidt tot een bijzonder intrigerende dialoog. De volgende producties die op het getouw worden gezet zijn: ‘Waarom Filip? Waarom?’ een dialoog tussen Filip Dewinter in de rol van FDW en Marie-Rose Morel in de rol van Mata Hari (harige mat) over de teloorgang van wat ooit de grootste partij van het land was. Dit leidt tot een intrigerende dialoog.
***
Op de agenda van Vlaams Parlement: Geen terreur, wel vliegjes in urinoir. Terwijl het federale parlement zich buigt over terreur en vluchtelingen, houdt het VP zich bezig met nudging. Dat zijn manieren om burgers te helpen hun gedrag te verbeteren (bv gezonder leven).
Een klassiek voorbeeld van nudging zijn de vliegjes in de urinoirs van de mannen-wc’s. Voor de kabouter van Riemst is dit een serieus onderwerp op niveau van het Vlaams Parlement. Daarom zal deze eerbiedwaardige instelling een hoorzitting organiseren op vraag van VLD-parlementslid Freya Saeys uit Lebbeke die er zowaar een conceptnota over heeft uitgewerkt. Blauwe Freya in een glansrol als Madame Pipi. Vanop de zijlijn zal zij nauwlettend de nudging volgen. Wat Joke van de vliegjes denkt is nog niet geweten.
***
Klanten uit parenclub geëvacueerd na bommelding. Op 25/11 heeft de Nederlandse politie twee oproepen gekregen in verband met aanslagen op twee erotische salons in de provincie Groningen. Eerst liep een bommelding binnen voor de parenclub Swingersdream, even later was massagesalon Ladybutterfly aan de beurt. Beide panden werden in allerijl ontruimd. Daarna werden teams met snuffelhonden naar binnen gestuurd om eventuele verdachte pakketten op te sporen. Er werd op geen enkele plek een verdacht voorwerp opgemerkt.
Vraag is waaraan die honden dan allemaal gesnuffeld hebben in die parenclubs? Vreemd dat er geen verdachte voorwerpen werden gevonden… handboeien, zwepen, tepelklemmen, anaalpluggen, dildo’s en zelf pijnbanken behoren blijkbaar tot de standaarduitrusting van Nederlandse handelszaken.
***
Een condoom mag geen 21 orgasmes beloven. ‘Eén condoom is goed voor 21 orgasmes’, zo beweert de slogan van de Duitse fabrikant Einhorn uit Berlijn. De rechter in Düsseldorf oordeelde dat die tekst misleidend is en heeft de advertentie verboden. ‘Dubbelzinnige uitspraken dragen het risico van misleiding’, aldus de rechter. Eerder kwam hij al tot hetzelfde oordeel, maar daartegen ging de condoomfabrikant in beroep. ‘Ook bij het eenmalige gebruik van een condoom kunnen er meerdere orgasmes beleefd worden’, reageerde het bedrijf. Toch als je die van de sekspartners bij elkaar optelt. Tot spijt van de Nederlanders staat op de verpakking bovendien nadrukkelijk dat een condoom maar één keer gebruikt kan worden. Warum Einhorn vraagt nonkel Marcel zich af? Einundzwanzig zou een betere naam zijn voor de fabrikant of gewoon Zwanzi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *