ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1217 Act I – 't Scheldt

1217 Act I

Er zijn geen zekerheden meer… De Britse aartsbisschop van Canterbury Justin Welby stelt dat de aanslagen in Parijs hem deden twijfelen aan de aanwezigheid van God. Dat verklaarde hij in het programma Songs of Praise van de Britse omroep BBC. ‘Zaterdagochtend ging ik naar buiten om te wandelen en te bidden. ‘God, waarom is dit gebeurd? Waar bent u in dit alles?’*Slecht nieuws voor Groen/Ecolo: Geitenwollen sokken zouden slecht zijn voor het milieu? Ze mogen dan wel het symbool zijn voor milieuvriendelijkheid, toch zijn geitenwollen sokken slecht voor het milieu. De grote boosdoener zijn de schapen – geen geiten – die de wol produceren. De manier waarop deze dieren leven, blijkt een enorme impact te hebben op het milieu. Ze laten boeren en scheten waarbij het broeikasgas methaan vrijkomt. Bovendien hebben de grazers veel land nodig om aan hun voedselbehoeften te voldoen. Meyrem Almaci zal zich dus moeten inhouden en alleen nog maar gecontroleerd onder de dampkap affakkelen.*De vondelingenschuif van Moeders voor Moeders in Antwerpen ligt opnieuw onder vuur. Deze keer komt de kritiek van Unicef, de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. ‘Wij zijn geen voorstander van vondelingenluikjes’, zegt Charlotte van den Abeele van Unicef België. ‘Net zoals we tegen anoniem bevallen zijn. Het belang van het kind moet áltijd primeren. Elk kind heeft het recht om zijn geboorteouders te kennen om indien mogelijk door hen te worden opgevoed en toegang te krijgen tot alle informatie die voor hem of haar van belang is. Dat staat zo in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind van 1989. Door vondelingenschuiven toe te laten, los je niets op’. 

M.a.w : deze links gelieerde Child Rights Officer van Unicef vind het dus een recht voor het kind om in een grijze vuilniszak gedumpt te worden in plaats van in de vondelingenschuif?*Het provinciebestuur van Antwerpen heeft het licht op groen gezet voor een tijdelijk asielcentrum op het recreatiedomein Zilvermeer in Mol. ‘Als ook de federale regering akkoord gaat, worden op de camping 70 caravans geplaatst voor 200 à 300 vluchtelingen’ aldus Bruno Peeters, (N-VA) gedeputeerde voor Recreatiedomeinen en Toerisme. ‘Daarnaast moeten er garanties komen van Fedasil op vlak van beveiliging, toezicht en begeleiding’. De beslissing stuit op veel protest bij de vaste bewoners van de camping. Zij vrezen voor hun veiligheid en zij zijn op internet een petitie gestart.
Stef Soetewey en Ludo Penninckx van het productiehuis Kanakna bereiden zich voor om een vervolg te maken op de docusoap ‘Het leven zoals het is …Camping’ .Zandscheppen zal alvast geen probleem zijn voor de nieuwkomers.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *