1216 Rammer – 't Scheldt

1216 Rammer

Nergens wordt de sharia zo strikt nageleefd als in Saudi-Arabië… behalve door het Saudisch koningshuis: dat gaat zich te buiten aan excessen waarop voor Achmed met de tulband en Nahima met de nikab de doodstraf staat.Begin november deed de politie in Beiroet de grootste drugsvangst ooit. In het privé vliegtuig van een Saudische zg. prins Abdel Mohsen Bin Walid Bin Abdulaziz, vond ze voor meer dan 2 ton Captagon pillen. Daarnaast werd er ook nog cocaïne aangetroffen in de jet.

Kort voordien raakte een andere doorluchtige hoogheid met de welluidende naam prins Majed Abdullaziz Al-Saud in opspraak toen drie vrouwelijke leden van zijn huispersoneel hem in Los Angeles (USA) beschuldigden van seksueel misbruik. Toen er verzet kwam van de vrouwen schreeuwde zijne hoogheid: ‘Jij bent geen vrouw, jij bent niemand! Ik ben een prins, ik doe wat ik wil en er is niemand die mij wat kan maken’.
Beide heerschappen vormen echter geen uitzondering. Integendeel… In grootsteden als Tanger, Marakech en Beiroet staan de Saudische prinsen bekend voor hun frivole levenswandel. Wanneer zij er in de zomer neerstrijken krijgt de lokale economie een ferme boost. De prostituees kunnen hun roversgrot niet snel genoeg uitborstelen en de lokale drugs-en drankdealers draaien overuren.Ook in hun thuisland laten de leden van de koninklijke familie zich niet tegenhouden door allah of gebod. Terwijl in Saudi-Arabië de doodstraf staat op de verkoop van alcohol, prostitutie en overspel, organiseren deze mohamedaanse feestvarkens van koninklijken bloede decadente feesten.Dat moet toch allemaal veel geld kosten? Inderdaad, maar de duizenden prinsen en prinsessen ontvangen van bij hun geboorte een maandelijkse toelage die kan oplopen tot 250 000 dollar, afhankelijk van de graad van belangrijkheid. Wanneer een prins trouwt kan hij bovendien in aanmerking komen voor een subsidie (sic) van 1 tot 3 miljoen euro voor de bouw van een eigen stulpje.
De grootste kameel werd echter afgeschoten door zijne majesteit koning Salman van Saudi-Arabië. Die besloot na afloop van de G20 top in Antalya (Turkije) nog 14 dagen vakantie te houden aan de Turkse kust met zijn uitgebreide gevolg. Hij heeft 546 kamers afgehuurd in Mardan Palace Hotel, het luxueuste hotel aan de Turkse rivièra, waar de prijzen oplopen van 800 tot 15 000 euro per nacht. De delegatie heeft 400 luxeauto’s gehuurd. Om te voorkomen dat de koning rond het hotel asfalt moet aanraken, zijn overal rode tapijten uitgerold. Een week voor het begin van de G20-top werden de persoonlijke spullen van de koning al naar Antalya gebracht. Daar waren 16 vrachtwagens voor nodig. En wij dachten dat die koning genoeg had aan een wit laken en een rood met witte keukenhanddoek.Sa majesté Philip de Belgique en zijn broer le prince Laurent kunnen hier alleen maar van dromen… sprookjes van 1000 en één nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *