ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1216 Hfd – 't Scheldt

1216 Hfd

Hugo Schiltz een plein krijgt. Mocht rode Peter Mertens (PvdA) al enige ambitie hebben gehad om al crawlend de Schelde over te steken, dan zal de goesting nu wel over zijn.Het masterplan heeft echter ook zijn voordelen voor wie niet dagelijks wil worden herinnerd aan de oud-Volksunievoorzitter. Die gaat dan toch wonen in de Frans Detiègestraat als hij/zij het socialisme adoreert, in de Marleen Van Ouytselstraat (wijlen de voorzitter van het Vredescentrum) als hij/zij het blauw van Open Vld prefereert of in de Hector Lebonstraat ter ere van de flamingante katholieke schepen en burgemeester uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, als hij/zij gewoonlijk CD&V stemt.Is het u opgevallen wie in het rijtje ontbreekt? De Groenen. Dat komt misschien later wel, als Mieke Vogels onder de zoden ligt. En ooooh, wat heeft Homo Criticus toch ’n medelijden of eigenlijk leedvermaak dat Kristien Hemmerechts er niet in is geslaagd om het Pieter De Coninckpleintje om te dopen tot Herman De Coninckplein. En nu ook op Linkeroever bot zou vangen.

’t Is dat er enkele verstokte ambetanteriken huizen bezitten en de truken van de foor kennen, maar een Vlaming zou anders blijer zijn met een domicilie aan de Waalse Kaai.

tb schiltz doodskistBij het overlijden van Hugo Schiltzverscheen in ’t Scheldtdeze spotprent van wijlen TBover de geldwolf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *