ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1216 Act IV – 't Scheldt

1216 Act IV

ACTUEEL IV

Breaking News : Rik Coolsaet ingezet tegen IS !

Rik Coolsaet, de populaire commentaar lispelende professor weet alles van betrekkingen en vooral van buitenlandse. Hij komt op tv altijd zo olijk een eind weg kwetteren over hoe hij het allemaal zou oplossen in de wereld. Zo weggelopen uit een Jommeke-album verblijdt Rik de kijker met wijsheden die je niet zomaar ook in de krant kunt terugvinden.
De prof is een professioneel orakel, ver weg blijvend van betweterigheid of vooringenomenheid. Nu heeft de koning op verzoek van de N-VA-ministers aan de kalief van IS een visum voor Rik gevraagd.
Daar in hun zandbak zal Rik eens voor de vereiste verbale opgeblazenheid gaan zorgen. Een strategie die kan tellen, want alhoewel ze ginder een en ander kennen van propaganda moeten ze toch hun meester erkennen in professor Coolsaet.
Canvas vreest al voor verder teruglopende kijkcijfers indien de onmisbare bolleboos niet meer zou weerkeren. Vele Syriëstrijders zijn echter net voor hem terug naar België gekomen. Niemand neemt het immers zo voor hen op als hij. Slim van de koning om in te schatten hoe Rik ginder op zijn plaats zou zijn. En aangezien je het van je vrienden moet hebben, zou dat wel eens de verbrokkeling van IS kunnen inluiden.

Een ontgoochelde Rudi Vranckx blijft na overleg met zijn moeder eindelijk thuis.

Gerard Van Clapdorp  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *