ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1215 Even – 't Scheldt

1215 Even

LUCIA     Lucia is rond 304, tijdens de vervolgingen onder Diocletianus, in Syracuse op Sicilië de marteldood gestorven. Ze was een aristocratische jonge vrouw, die had besloten haar leven aan Christus te wijden. Omdat ze afzag van haar aanstaande huwelijk en al haar bezittingen aan de armen schonk, klaagde haar verloofde haar aan: ze belandde in de gevangenis en werd gemarteld. Toen haar beul haar ogen uit de oogkassen had gelepeld, zou ze die volgens de legende zelf weer hebben teruggeplaatst. Uiteindelijk is ze onthoofd. Haar verering heeft zich onmiddellijk na haar dood verbreid.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Men moet zich niet uitkleden voor men te bed gaat***VOLKSWEERKUNDE     December vol mist, goud in de kist.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Zijn er in december nog mollen, dan laat de winter met zich sollen***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Dus: wie zijn, in een land waar de consu-ment bedrogen wordt dat het niet meer fraai is om te zien, de laat-ste twee ministers van Consumentenzaken? Onder het motto ‘Qui rogat, non errat’ naar onze politieke redactie gehold en het daar eens gaan vragen: Kris Peeters en Johan Vande Lanotte! Zij zijn de laatste twee ministers van Consumentenzaken’.***DRIJVEND HOTELOmdat er een tekort aan opvangplaatsen dreigde te ontstaan, besliste de federale regering op 28 augustus om de opvang deels uit te besteden aan de privésector. Tegen het einde van dit jaar zal er aan de Rigakaai in Gent een eerste drijvend opvangcentrum voor 250 vluchters in gebruik worden genomen. Dit drijvend hotel zal bestaan uit een ponton met daarop containerwoningen. Het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) betaalt de hele operatie via ons belastinggeld. Het verblijf zal worden geëxploiteerd door de groep Corsendonck-GS4. Hoewel GS4 vooral bekend is als bewakings- en beveiligingsfirma, heeft het bedrijf ervaring met de opvang van asielzoekers, onder meer in Engeland en Oostenrijk.
Hotelgroep Corsendonck
is dan weer vooral actief in het sociaal toerisme. Mogelijk zal het consortium Corsendonck-G4S zich ook kandidaat stellen voor het uitbaten van een gesloten opvangcentrum voor uitgeprocedeerde ‘vluchters’ waarbij het ‘floating hotel concept’ zal gekoppeld worden aan de ‘aparte aanpak’ van het Indonesi-sche agentschap voor de strijd tegen verdovende middelen (BNN). Die zal een streng beveiligde gevangenis voor terdoodveroordeelde drugshandelaars in gebruik nemen op een eiland dat bewaakt wordt door krokodillen. Deze pré-historische dieren zouden betere bewakers zijn om ontsnappingen te voorkomen, aangezien ze niet toegeven aan omkoping.
Het hoofd van de BNN, Budi Waseso, zal persoonlijk de meest woeste krokodillen uitzoeken om de instelling te bewaken.Rammer***Twee honden aan dezelfde haard bijten elkaar***FRANCOIS VESPA HOLLANDE (PS)     Hollande (PS) – het flauwe afkooksel van de despoot Napoleon Bonaparte – heeft moedig en met strenge blik in de camera het Franse volkslied gezongen en met gezwollen stem vol tremolo’s holle maatregelen afgekondigd na de daden van islamterreur in Parijs. Hij wordt in zijn dadendrang ernstig gehinderd door complete faalangst voor de eerstvolgende verkiezingen. De kans bestaat immers dat Marine Le Pen (Front National) de 24ste president van de republiek wel eens naar de vergetelheid van de Corrèze zou kunnen meppen omwille van zijn slap beleid. Anders is het gesteld aan de andere kant van de oceaan. Daar hebben zeven Amerikaanse staten – Texas, Alabama, Indiana, Michigan, Arkansas, Louisiana en Mississippi – besloten om nog langer Syrische vluchtelingen asiel te geven. Zij reageerden daarmee op de aanslagen in Parijs.
De staten zeggen dat ze niet langer willen meewerken aan het plan van president Barack Obama om de komende jaren 10 000 Syrische vluchtelingen op te vangen. ‘Texas kan niet meewerken aan een programma waardoor Syrische vluchtelingen, van wie elk een band met terreur kan hebben, onderdak krijgen’, stelde de Republikeinse gouverneur Greg Abbott in een open brief aan Obama.Republikeins presidentskandidaat Jeb Bush stelde dan weer voor enkele nog Syrische christenen op te nemen.
President Barack Obama noemde die uitspraak ‘beschamend.’Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *