ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1214 Act I – 't Scheldt

1214 Act I

… Eerder waaide het nieuws van de kunstmatig opgeklopte heisa rond de zwarte kleur van de Pieten in Nederland over tot in Antwerpen.

Koen Kennis schepen voor o.a. Toerisme en Middenstand in Antwerpen rook mediabelangstelling. Onder het voorwendsel de Antwerpse middenstand een extra daalder te laten verdienen liet de lookalike van Kamiel Spiessens in De Telegraaf een boodschap afdrukken onder de titel ‘Piet blijft zwart in Antwerpen’. Hierin liet de onversaagde schepen weten dat de brave Nederlandse kindjes en hun ouders allemaal welkom waren om de blijde intrede van Sinterklaas met echte Zwarte Pieten bij te wonen in Antwerpen.
In Antwerpen plooit het N-VA /CD&V/VLD stadsbestuur immers niet voor non-argumenten.
Nog geen week later raakte echter bekend dat de zg. antiracistische lobby gedreigd had om boel te zullen maken in Antwerpen … met als gevolg dat de Pieten niet zwart maar geveegd zullen zijn.
Dat men niet overal zo platbroekerig is als in Antwerpen werd in diverse Vlaamse steden aangetoond. In Wijnegem,Tienen, Halle, Kortrijk, Diest, Aarschot, werd de goedheiligman feestelijk ingehaald en werden de Zwarte Pieten dit jaar hetzelfde geschminkt als de vorige jaren: helemaal zwart. Geen vijftig tinten zwart dus, zoals in Antwerpen.
Zware en zwarte afgang voor schepen Koen Kennis en voor Antwerpen.
Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *