ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1213 Act III – 't Scheldt

1213 Act III

Wie op de website van Vlaams Belang Antwerpen surft verneemt daar dat zij vier OCMW raadsleden hebben. Een in Zwijndrecht en niet minder dan drie in Antwerpen. Op basis van de verkiezingsuitslag van 2012 had VB echter maar recht op één OCMW raadslid in Antwerpen.

Via allerlei beloftes werd de onbekende Nick de Wilde -die door een fout van de stemcomputers verkozen werd in de gemeenteraad – er toe gebracht ontslag te nemen als gemeenteraadslid en belandde hij voor het VB in de OCMW-raad. Als snel kon De Wilde echter ervaren dat de gouden bergen die Filip Dewinter hem had voorgespiegeld gebaseerd waren op foute informatie. De eurotekens in zijn ogen verwaterden dan ook snel tot bittere tranen toen hij besefte dat hij gerold was. Einde april 2014 liet hij dan ook weten voortaan als onafhankelijke te zullen zetelen in de Antwerpse OCMW raad. Daarmee verloor het VB haar enige OCMW zetel in Antwerpen. De twee andere personen die op de website verkeerd als OCMW raadslid worden voorgesteld zijn enerzijds ‘meneerSam van Rooy, de man met het charisma van een lantaarnpaal en perswoordvoerder voor VB-Antwerpen, ghostwriter en dauphin van Filip Dewinter.
Anderzijds wordt er een zekere Nancy Verrijke opgevoerd als OCMW raadslid. Deze rondborstige vrouw blijkt de intellectueel pover getalenteerde dienstbode te zijn van Filip Dewinter. Zij is gehuwd met een politieman die tot voor kort actief was bij de ‘sectie info’ – ook gekend als de Stellabrigade van de Antwerpse politie.
Tot een van de taken van de speurders van de sectie info behoort de observatie van politiek extremisme… waaronder het VB… Toen zij onder onduidelijke omstandigheden ontslagen werd in het immokantoor waar zijn als receptioniste werkte, wist ze van geen hout meer pijlen te maken. Mits een doorgedreven charmeoffensief slaagde ze er in om in de gunst te komen van het echtpaar Dewinter met als gevolg dat ze werd aangeworven als administratief medewerkster bij het VB. Ze schitterde niet als een administratief talent, maar wel in het ondersteunen van de lokale horeca en de producenten van witte droge wijnen. Samen met echtgenoot Paul werkten ze zich in korte tijd op tot huisvrienden bij de familie Dewinter. Om die band te versterken namen ze deel aan een dure reis naar zuidelijk Afrika waar met menig schemerkelkie werd geklonken op de toekomst. Dit offensief heeft er dan ook voor gezorgd dat zij na de verkiezingsnederlaag van mei 2014 gespaard werd op de nacht van de lange messen toen de grote zuivering werd doorgevoerd in het personeelsbestand van het VB.Wat momenteel haar taken in de partij zijn is een diep bewaard geheim.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *