ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1211 Homo Crit – 't Scheldt

1211 Homo Crit

…ondermeer koppensnellen vergoelijkt, de Charlie Hebdo-moorden begrijpt en IS ophemelt, is bij de VRT een net niet bloedige broederoorlog losgebarsten.

Er werd over en weer geschoten met ‘faux pas’, ‘censuur’, ontslag en toch weer niet, bemiddeling, wapenstilstand, staakt het vuren… Homo Criticus kan alleen maar vaststellen dat er één grote winnaar monkelend uit het strijdgewoel komt: Michael ‘Younes’ Delefortrie.
Nooit tevoren kreeg je zo veel hits als je zijn naam googelde! Voor zo’n zwik publiciteit had hij nog tot zijn zeventiende huwelijk – hij is als twintiger al drie keer getrouwd – pistoleekes en bruidstaarten moeten bakken.
De uitgeschakelde Nederlanders mogen dan wel slikken dat de Rode Duivels nummer 1 staan op de fameuze ranglijst, kwestie van ongure gasten in babbelbarakken op televisie is het België-Nederland 1-1.
Broodjessmeerder Younes (what’s in a name?) Ouaali riep op Faceboek op tot het total loss slagen van Israëlische toeristen. ‘Behalve kinderen niet’ (sic). Zijn opinie illustreerde hij met een foto van een 13-jarige Palestijnse messentrekker die door de Palestijnse leider Mahmoud Abbas werd doodverklaard (neergescho-ten), maar die weldra opgelapt een Israëlisch ziekenhuis mag verlaten. Gefundenes Fressen voor de redactie van het VARA-programma Pauw, waar ook deze Younes ongehinderd zijn zeg mocht doen. Enig verschil met de Vlaamse media waar de reacties vooral draaien over goede en slechte interviews en dito hoofdredacteurs: op Twitter regent het in Nederland voornamelijk boze reacties. Zoals: Vergeet niet, @pauwnl, dat jullie deze griezel vanavond voor hele volksstammen een held hebben gemaakt. #Jodenhater.#Pauw. Gefeliciteerd. Homo Criticus bespaart u overigens de moeite om ‘onzeYounes te googelen. Zijn broodwinning heet Délice, ligt in Edegem en is – om evidente redenen – vrijdag gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *