ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1211 Act II – 't Scheldt

1211 Act II

ACTUEEL IIKarel AnthonissenMaak egoïsme strafbaarStel dat u een brief krijgt van de belastingcontroleur waarin hij u beschuldigt van hebzucht. Ik vermoed dat u na enige verwarring krom ligt van het lachen. Egoïsme is niet verboden. Soms is het goed eerst aan zichzelf te denken, soms is het een minder fraaie eigenschap. Het is zeer zeker één van de oorzaken van bedrog en fiscale fraude, en dat is natuurlijk wel strafbaar.
Fraude verstoort de eerlijke concurrentie en de gelijke kansen van de ondernemingen in het bijzonder en de burgers in het algemeen. Daarom stel ik nu voor dat we een nieuwe stap zetten om deze storende discriminatie tegen te gaan. De regering moet een Centrum voor gelijkheid van kansen en egoïsmebestrijding oprichten. Ikzelf ben kandidaat-voorzitter en dan spreken we eenvoudigheidshalve van het Centrum-Anthonissen. Het wordt tijd dat we Jean Marie Dedecker en zijn partij beschuldigen van egoïsme. Uit al hun teksten, pamfletten en publieke uitlatingen blijkt hun grenzeloze hebzucht. Zij trekken voortdurend van leer tegen de belastingen en zij komen op voor kiezers die minder belasting willen betalen. Het is erger dan nationalisme, dat is tenminste nog een soort collectieve hebzucht. ‘Eigen volk eerst’ wordt hier radicaal vervangen door ‘eigen zak eerst’.
Er moet onder andere aanstoot genomen worden aan de volgende passage: De taxshift is een suikerfeest voor politieke zuurpruimen met onze zuurverdiende centen. De Fat Food Taks is niets meer dan een nieuwe uier waaraan onze taksverslaafde regeringen zich zullen kunnen laven met als alibi de volksgezondheid.
Het moet duidelijk gemaakt worden dat zulke uitspraken niet door de beugel kunnen. Zij zetten de mensen aan tot fiscale fraude. De beschuldiging zal als volgt luiden: ‘permanent wordt een hatelijk beeld van de belastingen opgehangen, teneinde bij de bevolking (al dan niet latent aanwezige) gevoelens van egoïsme aan te wakkeren, te onderhouden en op de spits te drijven, met als achterliggende bedoeling het behalen van stemmen  en, na een desgevallend overweldigend electoraal succes, de op het vlak van de belastingpolitiek voorgestelde zeer verstrekkende discriminerende voorstellen ook in de praktijk om te zetten’.Er is een precedent. Op 21 april 2004 oordeelde het hof van beroep van Gent als volgt: ‘‘permanent wordt een hatelijk beeld van de vreemdelingen opgehangen, teneinde bij de bevolking (al dan niet latent aanwezige) gevoelens van vreemdelingenhaat (racisme) aan te wakkeren, te onderhouden en op de spits te drijven, met als achterliggende bedoeling het behalen van stemmen  en, na een desgevallend overweldigend electoraal succes, de op het vlak van de vreemdelingenpolitiek voorgestelde zeer verstrekkende discriminerende voorstellen ook in de praktijk om te zetten’.*(let op:satire)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *