ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1209 Even – 't Scheldt

1209 Even

ALLERHEILIGEN

De oosterse kerk herdacht al in de vierde eeuw alle belijders, maar de eerste vergelijkbare collectieve viering in het westen stamt uit de vijfde eeuw en was niet gekoppeld aan een precieze dag. Pas in 609, toen paus Bonifatius IV de heidense tempel van het Parthenon aan de H Maria van de Martelaren wijdde, werd de eerste commemoratie ter ere van alle martelaren in de kalender ingevoegd, op 13 mei. In 835 breidde paus Gregorius IV het feest uit naar de gehele kerk en verplaatste het naar 1 november. Dit hoogfeest gedenkt de zegevierende kerk. Samen met de gecanoniseerde heiligen worden alle rechtvaardigen van elke taal, elk ras en elke natie herdacht. Alle mensen die in het boek des levens staan opgetekend. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Na Allerheiligen deelt men de varkens uit***VOLKSWEERKUNDE     Brengt Allerheiligen winterweer, tien dagen duurt dat zeer. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Op Allerzielen een klaar maantje, tapt veel wijn al uit het kraantje***CITAAT I     Rik Torfs: ‘Peter Mertens is een rascommunist. Hij verzint zelf de woorden van zijn tegenstander en drukt er vervolgens zijn verontwaardiging over uit’.***De kleren maken de man***CITATEN UIT CHARLIE HEBDO* Echtscheiden wordt in de toekomst gemakkelijker: met een 22 long rifle.

* De Hongaarse politie zal traangas gebruiken tegen migranten. Maar alleen om hun okselgeur te verwijderen.
* Pers: de Roma-zigeuners zullen in de toekomst beter aanvaard worden. Hen wordt aangeraden een van hun kinderen te verdrinken, dat fotograferen en de foto sturen naar Paris-Match…***Gekken en kwasten schrijven hun namen op tafels en kasten***BARBARA PAS     Beste Redactie.
Terechte opmerking op het woordgebruik van Barbara Pas over ‘De toekomstige presidente van Frankrijk’. Hieraan zie je wat wij missen in het denken van onze politici, zeg maar intellectuele elite. De Fransen noemen dat vigilance – (wakker, waakzaam, uitgekookt zijn… enz.) en ‘op zijn qui vive zijn’ (op alles voorbereid zijn als een kat die altijd op haar poten valt). Op het podium werd aan spreekster na afloop niet eens een bloem of een aandenken overhandigd. Bewijs dat zelfvoldoening voor alles komt. Wij (ik) heb het gedaan. Kijk eens hoe goed ik ben… Marc L***

Ik haat het wanneer asielzoekers met een bakje geld naar mij schudden om te laten zien dat ze meer geld hebben dan ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *