ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1209 Act III – 't Scheldt

1209 Act III

Het Syrië van voor ‘de Arabische Lente-opstoot’ was een land dat Westers aanvoelde op het vlak van onderwijs, architectuur, bestuurlijke organisatie en cultuur. Natuurlijk niet Westers zoals in de ‘alles-moet-kunnen’-sfeer.
Toch zoeken seculieren, christenen, Jezidi, Koerden en uiteraard Alawieten een toevlucht tot de restant van Syrië waar ze zich door Assad beschermd voelen.

Steeds meer verdwijnen de dagelijkse IS-gruwelen uit de media. Zelfs toen op Canvas in De Afspraak de dappere fotograaf Issa Touma kwam getuigen over wat de ‘bebaarde rebellen’ aanrichten in zijn Aleppo, kreeg presentator Bart Schols een verwijzing naar IS niet over de lippen.

Een raid op het Clarissenklooster in Roubaix door onbekenden waarbij een auto de poort ramde en nadien in brand werd gestoken zal wel onbelangrijk zijn.

Wanneer Marine Le Pen in Brussel komt waarschuwen voor de gevolgen en duidelijke ontsporingen van de vluchtelingencrisis stuurt Terzake zijn kat, gezien de geringe nieuwswaarde. Kinderbijslag voor nieuwkomers aanpassen is een taboe geworden, tenzij je de gratis condooms die België uitdeelt aan de blijkbaar hitsige toeristen als een poging ziet om de uitkeringen op zeer lange termijn naar omlaag te krijgen.

Een realistische Bart de Wever voor de studenten Politieke Wetenschappen die het draagvlak voor solidariteit met moslims ziet afkalven als men niet tijdig ingrijpt, wordt neergezet als de meest harteloze krankzinnige. Al wie dat wil komen uittoeteren is zonder tegenspraak welkom in de studio.

Op de VTM komt een huilerige Romina Van Camp klagen dat de voedselpakketten niet kant en klaar lagen aan de grenzen waar de maalstroom bezoekers mét gsm langs spoelt. Kortom, de hysterie voert de boventoon. Inmiddels zijn er dagelijks herdenkingen, symposia, documentaires en bestsellers over de nazi-horror.

Laat nu niemand in de val trappen van het welles/nietes-debat dat een terechte eerbiedige studie van de geschiedenis al te vaak vertroebelt. Vraag een doorsnee allochtone jongere uit de Vlaamse binnensteden wie Hitler was en zijn antwoord is ronduit verbijsterend.

Het beste nieuws is dan eerder dat Hitler onbekend klinkt en het slechtste dat zijn Jodenvervolging wordt toegejuicht. Als echter Erin Saltman van de denktank ISD (Institute for Strategic Dialogue) in Knack zegt : ‘IS werkt net als de Hitlerjugend, met toegewijde jongens en meisjes’, dan versombert niet enkel onze toekomst, maar dan wordt het des te schrijnender dat de Westerse weldenkenden geen verschil (willen) zien tussen IS en SS. Ze kiezen eerder voor culturele zelfmoord dan om te gaan met een bedreigende realiteit.

De Europese poort : Sesam, open U..

Gerard van Clapdorp  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *