ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1208 Even – 't Scheldt

1208 Even

URSULA     De Bretonse prinses Ursula leefde in de vierde eeuw. Hoewel ze zich aan God gewijd had, accepteerde ze een huwelijk met een heidense prins, op voorwaarde dat hij zich zou bekeren.

De Legenda aurea vertelt dat ze in Keulen door de Hunnen is gedood, samen met elfduizend maagden die haar op bedevaart naar Rome vergezelden. Haar verering was met name in de middeleeuwen bijzonder populair.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Als oktober het van koude beven doet, dan is dat voor het landgewas wel goed***VOLKSWEERKUNDE     Natte oktober geeft in het geniep verkoudheid en ook griep.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Oktober met veel regendrank maakt zelfs de sterkste mensen krank***CITAAT I     Afshin Ellian in Trouw: ‘De waarheid over de islam is angstwekkender dan een achterlijke cultuur. De islam is een structurele wantoestand die al ruim 1 400 jaar alle aspecten van de opvoeding, cultuur, economie, politiek en omgangsvormen overheerst’.***Potje breken, potje betalen***EPHIMENCO     Wij danken Sylvain Ephimenco en Trouw voor de toelating tot overname van de column op blz. 6.***Een enkele vlek bederft het ganse kleed***CITAAT II     Koen Meulenaere in Knack (5/1/2011) over het tv-programma ‘De allerslimste mens ter wereld’: ‘Wat de mensen trouwens zo geweldig vinden aan dit van puberale vulgariteiten en obsceniteiten bol staande programma, ontgaat ons volkomen’.***De pot verwijt de ketel dat hij zwart is***MODERNE PROTESTANTSE KERKREGELS     Onze redactie wijst erop – om elk misverstand te voorkomen: dit betreft geen islamitische regel voor de gelovigen.kerk
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *