ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1207 Even – 't Scheldt

1207 Even

LUCAS     Lucas was een tot het christendom bekeerde Griekse arts. Hij is de auteur van zowel het derde evangelie als de Handelingen van de apostelen. Hij behoorde tot de gemeenschap van Antiochië en heeft de H Paulus op enkele van diens zendingsreizen vergezeld. Zijn evangelie, dat wordt gekenmerkt door parabels van naastenliefde, besteedt veel aandacht aan de jeugd van Jezus, misschien doordat Maria hem er persoonlijk over heeft verteld.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Een mooi nazomertje rond 15 oktober is een Treeskeszomerke***VOLKSWEERKUNDE     Oktober met groene bladeren, geeft de koudste winter sinds jaren. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Oktoberzon en oktoberwind houden de boeren welgezind***CITAAT I    ‘België heeft geen nationaliteit en door het karakter van zijn burgers kan het er nooit één hebben. Ten gronde heeft België geen politieke reden om te bestaan’.
En dat zijn niet mijn woorden, maar die van Leopold I, de Habsburgse roofridder in een brief aan zijn Kabinetschef in 1859. Barbara Pas op het colloquium Souvereiniteit 15/9/2015***Met één hoed te meer in het jaar onderhoudt men veel vriendschap***CITAAT II     Auteur John Basil Barnhill: ‘Where the people fear the go-vernment you have tyranny. Where the government fear the people, you have liberty’.***Fijn tegen fijn maakt slechte voering***CITAAT III     Charlie Hebdo: ‘Faire annuler son mariage catholique sera bientôt plus simple. Avec une carabine 22 long rifle’…***Die de handen uit de mouwen steekt krijgt ringen aan de vingers***STINKEN VAN PRETENTIE:ONWELRIEKEND     Er waait een nieuwe wind in het VB. Dat was al te merken bij het colloquium met Marine Le Pen: rechts in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement zaten Tom van Grieken, Gerolf Annemans en Marine Le Pen, en links, gescheiden door de middengang, Anke Van dermeersch, Filip Dewinter en Jan Penris.
Bij de voorstelling van de VB-campagne op 21/9 in de Frans Masereel-zaal van hetzelfde parlement, waren de drie laatsten niet te bespeuren.
Wie wel opvallend in de kijker liep was de door Geert Wilders terecht buitengegooide Sam van Rooy. Die verweet ’t Scheldt U schrijft regelmatig over mij maar vindt het niet nodig mij te telefoneren of contact te nemen’.Wat een stommiteit: de zichzelf supervedette wanende Sam niet te erkennen als de verstandigste, de beste, de knapste ster aan de VB-hemel.Overigens, wij bellen wie we willen of met wie wij een praatje willen slaan en wie wij interessant genoeg vinden.Als wij, zoals hij het uitdrukt, toch maar een rioolblaadje zijn, waarom dan getreurd dat wij hem niet contacteren?
Hij, de toekomstige ster aan het VB-firmament…
die in een rioolblaadje wil vermeld zijn?Adriaan van Gansen***Het is beter een andermans hemd te dragen dan geen.***

Marine Le Penle pen marineMarine Le Pen werd door Barbara Pas op het colloquium in een veel te lange toespraak – zij was zelfs ‘even’ de tekst kwijt – ‘Grenzen stellen’ aangekondigd als ‘de volgende Franse president’.Wishfull thinking?Had zij niet beter ‘zij en wij hopen dat zij de volgende Franse president zal zijn’ gezegd?AvG***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *