ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1206 Even – 't Scheldt

1206 Even

DENIS     Denis (Dionysius) is begin derde eeuw geboren, vermoedelijk in Italië, en werd priester en bisschop. Met de priester Rusticus en de diaken Eleutherius werd hij naar Gallië gestuurd om te prediken. In Parijs stichtten ze een christelijk centrum op een eilandje in de Seine. Tijdens de vervolgingen onder keizer Decius (rond 250) zijn ze vervolgd, gevangen gezet en onthoofd; hun lichamen zijn in de rivier gegooid. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Valt het loof vroeg van de bomen, dan is de winter niet te schromen***VOLKSWEERKUNDEVerdwijnt de boer van de akker, dan worden jager en hond wakker. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Oktober brengt wijn en zonnige dagen, en ook jicht en andere plagen***NOBELPRIJS VOOR DE VREDE     Volgend jaar krijgt ons land de Nobelprijs voor de Vrede: het is het enige Arabische land dat niet in oorlog is.***Goede groet maakt goed antwoord***BETTEKE     Liesbeth Homans is de Vlaamse N-VA-minister die nog minder doet dan Philippe Muyters en dat wil wat zeggen. Niettegenstaande de sloten cava die naar binnen worden gegoten komt er weinig sprankelends tevoorschijn. Ach, een slecht functionerend kabinet, vergoelijken sommigen. Een politica zonder toekomst, hopen anderen. Een sterke vrouw die tenslotte meer haarverlies dan gezichtsverlies ondergaat, sussen derden. Liesbeth zat in een sociale woning en niet in de collaboratie, dus daaraan kan het niet liggen, besluiten kenners.In het tv-Vier-vehikel De Ideale Wereld mocht ze op een Monseigneur Leonard-foto meppen. Dat vond ze zelf best cool, want Liesbeth is geen voorstander van pedofilie. Dat was pas eens een visie, een overtuiging, bijna een eigen mening (alhoewel de brave man daar persoonlijk eigenlijk niets mee te maken had).Liesbeth houdt van segregatie, excuseer integra-tie en gelijk heeft ze. Nu nog in een regering passen en het komt goed.Gerard Van Clapdorp ***Van liefde rookt de schoorsteen niet***ZUHAL DEMIR VERHUIST     Zuhal Demir (N-VA) heeft aangekondigd dat ze verhuist. Richting Turkije. Maar ze houdt halt in Limburg. In Antwerpen braadde haar haring (of kebab) niet meer. Haar mislukt verzet tegen de benoeming van een Marokkaanse als schepen gaf haar weinig hoop op een schitterende – financiële – carrière.Sinjoor***‘t Geld breekt geen vriendschap***ONGEZOUTEN MENING     Vindt u ook niet dat er vroeger niemand kon koken zoals de topchefs van vandaag ? Vergeet wat U ooit allemaal op uw bord kreeg, want het was ongetwijfeld rotzooi in plaats van waterzooi, vuiligheid in plaats van vidé en klodders in plaats van karbonaden.Piet Huysentruyt – de hotspot is waar mijn hutsepot pruttelt – hoort Uw SOS-bericht en katapulteert u de culinaire hemel in.

Sergio Herman is de Tarzan die elke Jane in haar keuken wil. Peter Goossens heeft ondanks zijn struisvogelogen de reflex om eerder te schikken dan te schrikken.Politici zouden wel eens wat inschikkelijker mogen zijn voor toprestaurants, verzuchtte zijn eega Lieve Fermans (eerder ferm dan lief) in De Tijd.De Hofdame met Cleavage kan misschien beter een door het VBO geleverde Syriër achter de wit-te kassa ‘placeren’ om een en ander wat vlotter te laten verlopen.En natuurlijk is er Pascalleke Naessens die 1 000 boeken per dag verkoopt aan Vlaamse deernen wier vaginisme overgaat in veganisme. Pascals gezonde voeding leidt echter niet met-een tot een ongerimpeld bestaan. Dat kan ieder-een die haar in het echt heeft gezien beamen. Gelukkig is er nog altijd haar baasje Paul Jambers, de vakman die piekt terwijl hij het nieuws fabriceert waar u bij staat.Op VTM mocht zijn vroegere knecht Luk Alloo hem 4 weken lang bewieroken. De kijker kon daarbij de indruk krijgen dat Jambers’ ontmoeting met anker Martine Tanghe in de VRT-gebouwen een walgelijk hypocriet schouwspel was omdat er na al die eeuwen tussen hen geen vuiltje meer aan de lucht leek. Dat lag echter aan die kijker met misplaatste mensenkennis. Als een tang op een varken… Verder genoot de oude god van de paringsdans, met gespeelde tegenzin door zijn heroïsche tv-verleden tippelend.Wie de VRT dan weer beu is omdat er teveel vluchtelingen de programma’s samenstellen kan nog altijd terecht op de onovertroffen Antwerpse zender ATV om daar een uitheemse madame schotels te zien volstouwen terwijl ze buitenlands brabbelt.
Jammer van de onderschriften. Het neemt zoveel weg van de illusie, nietwaar ?Gerard van Clapdorp***Oude schoenen werpt men uit, maar niet oude gewoonten***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd:Peter D’Hondt (*) tuimelt stilaan van het voetstuk waar hij zichzelf heeft op gehesen. Kaaiman zal er met zijn lange staart eens voor zorgen dat vanaf vrijdag Mireille de Gucht de zitting van de politierechtbank van Dendermonde leidt. Zij heeft minder ontzag voor rijke mannen, om te beginnen voor die van haar (**)’.
(*) Politierechter in Dendermonde (**) Karel de Gucht.***Men moet de handen uit de mouwen steken***CITAAT II     Charlie Hebdo: ‘Trois Brésiliens condamnés pour avoir tué un supporter de foot avec une cuvette de WC. Décidément, le foot sent de plus en plus la merde.’***Die wel spint, draagt een breed hemd***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *