1205 Homo C – 't Scheldt

1205 Homo C

…dat het vorstenpaar niet hetzelfde bed deelde. Ook een royalty watcher meent te weten dat in Laken de lakens niet worden gedeeld. Dwaalt hij ’s nachts door de gangen van het kasteel?Maar mocht dat al het geval wezen, u hoeft zich niet ongerust te maken.Wij herinneren ons immers nog het gegrinnik van couturier Gerald Watelet, een sympathieke homo die de harkerige, vrijgezelle kroonprins in de beste homobars tegen het lijf placht te lopen. Dus, nu Filip tot zeker vier maal toe de heroïsche daad heeft gesteld om met een vrouw te verkeren, kunnen de majesteiten zich weer ten volle wijden aan hun eigen favoriete besognes. Commanderen voor haar en … voor hem.Pour la petite histoire: de couturier had het bijna tot hofleverancier geschopt, toen het Paola ter ore kwam dat op een van zijn Parijse defilés Laurent stevig had aangepapt met Wendy van Wanten.Homo Criticus

Reactie van iemand die misschien iets van geschiedenis weet maar zeker niet op de hoogte is van de huidige tijd…Geachte Heer,Uw aantijgingen aan het adres van het Belgische Koningspaar – en het taalgebruik waarin ze opgesteld zijn – zijn wel bijzonder smakeloos. Op basis van roddels die door geen enkele ernstige bron bevestigd worden (en pertinent onwaar zijn) schrijft uw blad dat de Koning en zijn echtgenote zouden kunnen scheiden. Of is de roddelpers tegenwoordig al een betrouwbare bron ?
Meer nog, uw schrijven impliceert dat de seksuele geaardheid van de soeverein aan de basis zou liggen van deze vermeende echtscheiding. Misschien kan de door u geciteerde mode-ontwerper eens zelf zwart op wit verklaren wat u hem toeschrijft … en met hem honderden getuigen in de 1980-1990 nu we toch bezig zijn?
Aan uw epistel te merken ( zesde en zevende lijn) hebt u overigens elk greintje fatsoen laten varen. Wat u schrijft is vooral walgelijk voor de kinderen van de Koning. Zou u hen uw ‘onthullingen’ (sic) ook Diets maken?
Het moet toch zijn, dat de zevende Koning der Belgen een zeer goede vorst is, wanneer zelfs zijn scherpste tegenstanders niet verder komen dan venijnige en onwaardige plattitudes.
In afwachting van uw antwoord, Verblijf ik, Hoogachtend,
Bruno Yammine, Dr. in de geschiedenis,  Leuven * 14/09/2015*Antwoord Homo Criticus:Enige nuance: in tegenstelling tot wat de kranten – in België én Nederland – suggereren, stellen wij dat een scheiding niét aan de orde is.
Gazet van Antwerpen vroeg een reactie aan Thierry Debels, auteur van het (uitverkochte) Kroongeheimen. De man zegt daarin ondermeer: ‘Ik vermoed dus dat de geruchten kunnen kloppen’.
Over de couturier kunnen we verder niets meer vertellen zonder het bronnengeheim te schenden. Maar dit is heus niet ‘van horen zeggen’.
Mogen wij u er ook op wijzen dat er een verschil is tussen een doctoraat geschiedenis en satire?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *