ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1204 Homo Crit – 't Scheldt

1204 Homo Crit

Maatjes

JE SUIS CANARY PETE?

GvA– en HBvL-cartoonist Canary Pete is een vogel voor de kat. Naar aanleiding van 1 september pende hij een tekening onder de titel ‘Eerste schooldag in Molenbeek’. Drie dreumessen wenen luidkeels om hun mama. Een vierde onthoofdt zijn teddybeer met de strijdkreet ‘Allahu akbar’.
Zoals gewoonlijk puurde Pete inspiratie uit twee verschillende nieuwsfeiten: dat Molenbeek grossiert in radicale Syriëgangers én een internetfilmpje van een driejarig moslimpje dat door zijn pa wordt aangespoord om zijn ongelovige beer een kopje kleiner te maken.
Dat had Rachida Aziz, zelfverklaarde modeontwerpster en moslimactiviste niet zo begrepen. ‘Degoutant en racistisch’, oordeelde de dame die eerder ook al Bart de Wever had aangeklaagd na zijn ‘racistische’ uitspraken over Berbers. Mevrouw Aziz is meteen een zogenaamde crowdfunding campagne gestart om 3 000 euro in te zamelen. Waarvoor? Voor de proceskosten? Mo(hammed) madam toch. De professionele racistenjagers van Het Centrum krijgen een salaris uitbetaald. Die hoeven uw fundi-fondsen niet.

Canary Pete is nu wel de pineut. Hier durft vast niemand de straat op met de slogan ‘Je suis Canary Pete’.
Ach, moslims: hun zin voor humor is omgekeerd evenredig met de lengte van hun tenen.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *