ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1203 Ephi – 't Scheldt

1203 Ephi

In drie weken bijna onafgebroken lezen, kijken en luisteren heb ik mijn gepassioneerde huwelijk met het nieuws nieuw leven ingeblazen. We beleefden boeiende tijden waarin we in ruime mate kennis mochten maken met wetenschappers van hoog niveau. Je kwam ze veelvuldig tegen in kranteninterviews, opiniebijdragen en tv-rubrieken maar helaas, zelden op straat waar je de kennis die je in je studiekamer hebt opgebouwd moeilijk kan concretiseren. Zoals bekend is de straat vies en voos en vergeven van sentimenten die te veel op de realiteit leunen. Die wetenschappers waren van diverse pluimage: hoogleraren, historici, deskundigen. Maar allen bezig hetzelfde verschijnsel tot op het bot te ontleden.

Migratie dus. Het zijn gouden tijden voor migratiespecialisten die nu eindelijk hun kennis met de onwetende massa kunnen delen. Samenvattend: er is helemaal geen migrantencrisis maar alleen een sluimerende hysterie in Fort Europa die door populistische politici wordt aangewakkerd. Verder is migratie van alle tijden, een mensenrecht bijna, en ook nog zeer gunstig voor de economie. Bestuurders dienen ‘dwars door hun publieke opinie’ te besturen en als ze slim zijn hun grenzen ruim openzetten om het leed van de gehele wereld te verlichten en de vergrijzing op te vangen. Europese identiteit, cultuur, geschiedenis zijn oude concepten: een nieuwe identiteit lonkt.Jammer alleen dat de logge massa de elite (nog) niet helemaal kan volgen. Opiniepeilingen, vorige maand door de Europese commissie gehouden, laten zien dat migratie met 38 procent de eerste preoccupatie is geworden binnen de EU, vóór economie en werkloosheid. Toppers zijn Malta (65 procent verontruste burgers) en de Duitsers met 55 procent.
Het zijn hardnekkige recalcitranten die vinden dat de identiteit, normen, waarden en cultuur van hun voorvaderen niet mogen verwateren en op termijn zelfs verdwijnen. Die lachen zich een hoedje als ze de term ‘Fort Europa’ tegenkomen. In dat fort zullen alleen dit jaar 800 000 asielmigranten hun weg naar de Duitse zaal vinden.
Alleen al afgelopen zaterdag (22/8) vonden 22 boten met 4 400 migranten hun weg naar de Italiaanse stranden van het fort dankzij de behulpzaamheid van de fortbewakers.De jonge massa vindt het ook raar dat de migratiewetenschappers nooit over de demografische factor reppen die op termijn het woord ‘migratie’ in de term ‘invasie’ kan doen veranderen.
De gepreoccupeerde massa vraagt zich ook af waarom de migratieboeren de migratievloeden van weleer, die bijna uitsluitend uit Europa kwamen, met de huidige associëren.
Wat ze zelf waarnemen is dat de verhuizing die nu plaatsvindt uit regio’s komt met volstrekt afwijkende culturen. Afrikaanse en islamitische culturen waar geweld, religieus fanatisme, onverdraagzaamhed en rigide concepten antivrouw of antihomo domineren.
Tot slot vragen ze zich het volgende af: als blijkt dat migranten uit de tweede of derde generatie in hun fort van gatenkaas al voor stevige problemen zorgen, hoe zal het straks gaan met die miljoenen uit deze nieuwe stromen, de mensen uit de generatie nul?***Wij danken Sylvain Ephimenco en Trouw voor de toelating tot overname van de column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *