ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1203 Act I – 't Scheldt

1203 Act I

… vond de vraag over de oplage van het boek ongepast … Onlangs verscheen een foto van Karl Drabbe in een broederlijke omhelzing met de terrorist Dyab Abou Jahjah. Even kameraadschappelijk als bv. André Leysen in zijn Hitlerjugend-periode onder de oorlog. Met dat verschil dat Vlaanderen toen bezet was en dat de bezetting van Vlaanderen door Islamterroristen nog niet volledig gebeurd is. Dat Bart de Wever en Geert Bourgeois meehuilen met de ‘Belgische’ wolven in het linkse, nihilistische protestbos ligt voor de hand: er zullen nog boeken moeten worden uitgegeven. En Pelckmans heeft nog steeds een goede naam.Peter de Roover – de man die het weekblad Punt vakkundig de nek omdraaide – is samen met Karl Drabbe verantwoordelijk voor de splitsing van Doorbraak en VVB (hun kosten waren te hoog!). De VVB was bijna failliet.

Wij hopen dat uitgeverij Pelckmans terug de grote Vlaamse uitgeverij wordt die ze ooit was. Zonder Drabbe kan dat gemakkelijker en waarschijnlijk goedkoper. Thom Pelckmans schrijft: ‘de redactionele begeleiding door Karl onvoldoende was’.
Een ‘corrector’ hoorden wij klagen: ‘…manuscripten vol met taalfouten…’Het wordt overigens tijd dat Karl Drabbe, die al enkele keren uit de kast is gekomen: om zich zgz. te uiten als Vlaams-nationalist, als zeer tijdelijke Marnixringer, als graaier in de (povere) schatkist van de VVB, ook eens uit de kast komt voor een andere ‘bezigheid’ waarin hij excelleert?
Zijn linkse, progressieve vrienden zouden het zeker toejuichen. Of Dyab Abou Jahjah dat ook zou doen is dan weer een andere vraag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *