1202 Act I – 't Scheldt

1202 Act I

Gerard Van ClapdorpTrots als een aap in de Piemelparade‘Proud to be gay’ was indertijd de variatie op ‘Proud to be black’. 

De homostoet floepte Antwerpen deze zomer niet binnen langs de achterdeur, maar  marcheerde binnen langs de grote poort. De media staken de pluimen op hun progressieve hoed terwijl de deelnemers die elders plantten. Wat een evenement, wat een bevrijding, wat een hoogtepunt!
Politici, vedetten en allochtone huisvaders: ze waren er om toch maar niet verkeerd te zijn in hun appreciatie.Flink wat holebillies ergerden zich aan al die normaliteit waarmee hun piemelparade werd doordesemd. Wat kwamen die ramptoeristen op de uitkijk naar wat gerampetamp hier eigenlijk doen? Neen, dan was het vroeger in de kast toch veel pittiger. Zelfs Cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) zat in het buitenland omdat hij het gebeuren niet meer zo opwindend vond.
Gelukkig was Ludo van Campenhout – de plezantste omnivoor van de N-VA – in ’t Stad. Hij kneedt de grenzen van de gêne nog tot een happy ending. Er werd veel aangekondigd in het Engels en door het stadsbestuur afgerekend in het Vlaams.O Lieve-VrouweToren, oftewel: Antwerpen één grote kermis. Vraag het maar aan Conchita Wurst.
*Prent: Ludo van Campenhout, ex-Liberaal * ex-VLD-er * nu tijdelijk N-VA-er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *